Index Vakbarát Hírportál

RTL: Nem állapodtunk meg semmiben a kormánnyal

2015. március 17., kedd 08:48

Két interjú is megjelent kedd délelőtt Andreas Rudassal, az RTL Klub ideiglenes vezérigazgatójával és az RTL-csoport regionális alelnökével, amiben tisztázta azokat a pletykákat, amelyek a csatorna körül keringtek az utóbbi pár hónapban. Az egyik interjú a Nol.hu-n, a másik a Hvg.hu-n jelent meg.

Rudas tagadta, hogy azért változott a híradójuk hangneme, mert a reklámadóért szerettek volna visszavágni a kormánynak, szerinte egyszerűen az áll a váltás mögött, hogy a nézők a 2014-es választások után megkövetelték a több politikát. Rudas cáfolta, hogy az RTL Klub visszavonja az Európai Bizottsághoz beadott panaszát, ha a kormány csökkenti a reklámadót; szerinte Thomas Rabe, a Bertelsmann-csoport vezetője és Orbán Viktor miniszterelnök februári találkozóján semmiféle ilyen megállapodás nem született. 

Mindig jókat nevetek, amikor azt olvasom a sajtóban, hogy mikor milyen egyeztetések voltak és miben állapodtunk meg.

A pletykákkal szemben Lázár János nem követelte meg Dirk Gerkens korábbi vezérigazgató távozását, legalábbis Rudas szerint a miniszter minden tárgyaláson gazdasági és nem politikai kérdésnek tekintette a reklámadót, és kifejtette, hogy a kormány nem akar beleszólni az RTL-csoport működésébe. Gerkens azért távozott a szerződése lejárta előtt, mert már hosszú ideig, 14 évig töltötte be a pozícióját, és ehhez hozzájött, hogy nem érezte magát biztonságban. Tudatta mindenkivel, hogy életveszélyes fenyegetéseket kapott, testőröket kért. Rudas látta, hogy a volt vezérigazgatót ez megviselte, és habár felajánlottak neki más pozíciót az RTL -csoporton belül, azt nem fogadta el.

Ezért most olyan új vezetőt keresünk, aki beszél magyarul, beleszületett ebbe a kultúrába. Mi magyarok kicsit speciálisak vagyunk, kell érteni a humort, a kultúrát, a gondolatokat.

Rudas két hónapig fogja vezetni az RTL Klubot, az egyik feladata lesz, hogy megtalálja Gerkens utódját. Döntés még nem született az utódról, de a két név, ami szélesebb körökben felmerült a helyére, az az RTL Klub jelenlegi programigazgatója, Kolosi Péter, illetve Vidus Gabriella, a csatorna és a hozzá kapcsolódó más adók reklámidejét értékesítő R-Time vezetője. Rudas szerint még nem született döntés.

Rovatok