Index Vakbarát Hírportál

A Kossuthkifli lassan már senkit nem érdekel

2015. április 15., szerda 16:19

Igaz, hogy nem szerencsés a kultúrára árcédulát ragasztani, de ha egy köztévés sorozatra 850 millió forintot költöttek, és ezért hat órányi szórakozást nyújtanak, csak megnézi az ember, mire ment el ez a temérdek pénz. Aztán azt látja, hogy az archaikus nyelvezetű, teljesen érdektelen történetű sorozat egyre kevesebb nézőt érdekel.

A Nemzeti Főadónak átkeresztelt Duna TV március 15-én mutatta be Rudolf Péter rendezését,  és az első résznek még 435 000 nézője volt, ami a köztévén nagyon szép eredmény, bár ha a 18-49-es számokat megnéznénk, sírva fakadnánk, azaz a Kossuthkifli az idősebb korosztály sorozata, de ez így van jól, a 49 év feletti nézőknek is kell szórakoztató tartalom, sőt. A második részre viszont a nézettség jelentősen csökkent, már csak 267 000 nézője volt, a harmadikra pedig visszaesett 218 000-re. Aztán eltelt egy hét más már csak 156 000 nézőnél tartunk. 850 millióból.

Az Ének iskolája bezzeg nem került egymilliárd forintba, sőt, 850 millióba sem, mégis szeretik a nézők: a teljes lakosságban 1 212 443 nézője volt a TV2 vasárnapi cukiskodásának, amivel (ebben a korcsoportban, azaz 4+-ban) nyerte is a hetet. Kellett is a siker a TV2-nek, hiszen a 20 legnézettebb műsor közé csak két Tények jutott be a tehetségkutató mellé (a kereskedelmi korcsoportban azok sem, viszont az Ének iskolája mellé befutott a Szökőhév című romantikus vígjáték, szintén vasárnapról). Az RTL megint nyerte a hetet, az Éden Hotel harmadik évada egy 14,7-es eredményen kívül semmit nem tudott felmutatni a TV2-n, pedig még csak a műsor fele ment le.

További érdekességek:

Rovatok