Index Vakbarát Hírportál

Két újságírót öltek meg Kijevben

2015. április 16., csütörtök 11:50

Két újságírót öltek meg három napon belül Kijevben. Szerhij Szuhobok donyecki újságírót, az Obkom ukrán hírportál munkatársát április 13-ra virradó éjjel ölték meg.  A férfi az Obkom egyik alapítója volt, de a hírportálon kívül több kiadványnak is dolgozott, halálának körülményeiről részleteket egyelőre semmit nem tudni, írj az MTI. 

A Szevodnya című ukrán napilap internetes oldalán azt írta róla, hogy 1998 óta dolgozott újságíróként, először egy donyecki üzleti lap, a Gyelovoj Donbassz munkatársa volt. 2000-2001-ben egyike volt a ProUA ukrán hírportál megalapítóinak. Az Obkom hírportált 2001-ben alapította többedmagával. Az utóbbi években szabadúszóként dolgozott, több száz politikai, gazdasági és szociális témájú esszé szerzője volt. 

Csütörtök reggel egy másik újságírót is megöltek Kijevben, az Ukrajinszka Pravda hírportál azt írta, egy újságíró tájékoztatta arról, hogy csütörtökön a Dehtyarivszka utcában lelőtték Olesz Buzint, nem bízták a véletlenre, négy golyót lőttek ki rá.

Az újság szerint ezt megerősítette Anton Herascsenko belügyminiszteri tanácsadó is egy közösségi portálon tett bejegyzésében. Azt írta, hogy a tettesek egy Ford Focus típusú sötétkék gépkocsiból nyitottak tüzet. Az autónak lett vagy fehérorosz rendszámtáblája volt.

Az UNN hírportál úgy tudja, hogy az újságírót saját házának lépcsőfeljárata előtt ölték meg. Más részletek a gyilkosságról egyelőre nem ismertek. Nem derült ki az internetes hírekből az sem, hogy a férfi melyik sajtóorgánumnak volt a munkatársa.

Szerdán egy politkust is lelőttek Kijevben,  Oleh Kalasnyikov volt ukrán parlamenti képviselővel  fegyveresek végeztek. 

Rovatok