Index Vakbarát Hírportál

Felmondott D. Bányász Gergő a köztévénél

2015. május 6., szerda 10:56

444 pletykákra hivatkozva írta, hogy D. Bányász Gergő távozik a köztévétől, a hírt azóta egy forrásunk is alátámasztotta. D. Bányász saját maga mondta fel a szerződését, mostanában Az Este szerkesztőjeként dolgozott az MTVA-nál. Öt éve ő is egyike volt azoknak a riportereknek, akik  szakmai tapasztalatuk ellenére nem kaptak munkát  a 2010-es választások közvetítésekor.

Rövid időn belül D. Bányász a második köztévés műsorvezető, aki otthagyja az MTVA-t, egy nappal korábban Jegyes-Tóth Kriszta mondott fel, de a megtámadott híradós, Borsa Miklós sem vállal több hírolvasást a csatornán.

D. Bányász – a Port.hu szerint – 2006 óta dolgozik a köztévénél, előtte kétszer is megválasztották az év parlamenti tudósítójának. Riporterként, műsorvezetőként és szerkesztőként is dolgozott az MTVA műsorainál, de Az Este c. közéleti magazinban már csak felelős szerkesztőként vett részt.

D. Bányász felmondásával kapcsolatban megkerestük az MTVA sajtóosztályát is, és az alábbi választ kaptuk:

D. Bányász Gergő közös megegyezéssel 2015. május 15-i hatállyal távozik a közmédiától, aki az utóbbi években már nem műsorvezetőként, hanem szerkesztői munkakörben dolgozott az MTVA-nál. 

Rovatok