Index Vakbarát Hírportál

Ordító reklámok miatt bírságolt a Médiatanács

2015. június 19., péntek 15:02

A Sport1 és a Sport2 tévécsatorna az idei első negyedévben 33 alkalommal sértette meg a reklámhangerőre vonatkozó szabályokat, emiatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 660 ezer forint bírságot szabott ki a televíziók médiaszolgáltatójára.

Az NMHH hivatalból ellenőrzi rendszeresen, hogy a tévéadók betartják-e a törvényt, és a reklámok hangereje nem magasabb a műsorokénál. A Sport1 és Sport2 az idén január–március között a reklámok és műsorelőzetesek vetítésekor 33 alkalommal több mint 3 decibellel túllépték a környező műsorszámok hangerejét.

A médiatörvényben viszont az áll, hogy a reklámok, a reklámokat jelző figyelemfelhívás, a televíziós vásárlás vagy a műsorelőzetes hangereje nem lehet nagyobb, mint az előttük és utánuk sugárzott műsorok hangereje, így a Médiatanács 660 ezer forint bírságot szabott ki a televíziócsatornákat üzemeltető AMC Networks Central Europe Kft.-re.

A Médiatanács arra törekszik, hogy a nézői igényeknek és a törvényi szabályozásnak megfelelően tartósan ösztönözze a médiaszolgáltatókat a reklámhangerővel kapcsolatos előírások betartására. 

Rovatok