Index Vakbarát Hírportál

Simicska nem tesz gesztust Orbán Viktornak

2015. július 31., péntek 10:52

Simicska Lajos a Népszavában válaszolt a Népszabadság tegnapi írására, amiben a lap azt fejtegeti, hogy a Terror Háza igazgatója,  Schmidt Mária beszállna a kormánypárti médiapiacra, mégpedig a Heti Válasz és/vagy az Origo megvásárlásával. A Heti Válasz Simicska és társa, Nyerges Zsolt hetilapja, az eladásról a Népszabadság azt írta, hogy  a pikszisből az Orbán Viktornak célzott, év eleji kirohanásával  kikerülő Simicska ezzel gyakorolna gesztust, és igyekezne visszakerülni a miniszterelnök belső körébe.

A Népszava (ami egyébként elég sokat köszönhet Simicskának, hiszen a Közgép-hirdetésekkel elég szépen megtámogatta a lapot két éve, és a pletykák szerint azóta is segít nekik) úgy tudja, Simicska Lajos egyik sajtóorgánuma sem eladó, és semmilyen gesztust nem tesz Orbán Viktornak. Az igaz, hogy két hónapja valóban megkeresték a tulajdonosokat, de Simicska akkor is ugyanazt mondta, azaz nem ad el semmit, mivel az érdekeltségébe tartozó médiumokat hosszú távon kívánja fenntartani.

A Fidesz örülne annak, ha barátibb kézbe kerülne a lap, amit eleve más elbánásban részesítenek, mint a médiapiac többi szereplőjét, hiszen a Heti Válasznak miniszterek, vezető politikusok nyilatkoznak, főszerkesztője pedig az a Borókai Gábor, aki az első Orbán-kormány szóvivője volt. A lap jelentős jobboldali olvasótábora kiváló alapot biztosítana az épülő kormánymédiának. 

Rovatok