Index Vakbarát Hírportál

A Nemzeti Sporttól igazolt főszerkesztőt a Népszabadság

2015. augusztus 3., hétfő 15:05

A Mediaworks vezetése a Nemzeti Sport általános főszerkesztő-helyettesét, Murányi Andrást nevezte ki a Népszabadság főszerkesztőjének.

A közéleti napilap és a hozzá kapcsolódó online portál vezetőjének feladata a Népszabadság piaci súlyának és befolyásának növelése, valamint a hatékony és nyereséges működés biztosítása lesz, áll a sajtóközleményben.  Murányi András 14 éven keresztül volt a Népszabadság munkatársa sportújságíróként, szerkesztőként, publicistaként. A Népszabadság mellett írt a Hócipőbe, az Élet és Irodalomba, a 168 Órába és a Magyar Narancsba is. Murányi András 2011-től a Mediaworks másik kiemelt fontosságú lapjánál, a Nemzeti Sportnál töltött be általános főszerkesztő-helyettesi posztot.

A Népszabadság új főszerkesztője, Murányi András kinevezésekor azt mondta, hogy húszéves pályafutásának kétharmadát a Népszabadság műhelyében töltötte, így tisztában van az újság hagyományaival, melyek ápolása kötelesség,

a minőség fejlesztése pedig kihívás.

Murányi a minőségi tartalomban és a nyomtatott sajtóban hisz, a Népszabadságot mértékadó, igazodási pontot jelentő lapként képzeli el a jövőben is. Murányi András egyébként a lap korábban lemondott főszerkesztőjének, Murányi Marcellnek a testvére.

Rovatok