Index Vakbarát Hírportál

Hírek, amik az állami médiában lenyomták Colleen Bellt

2015. október 29., csütörtök 00:26 | aznap frissítve

Durva kritikát fogalmazott meg a magyar kormánnyal szemben a Corvinus Egyetemen tartott előadásán Colleen Bell, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete. A fontosabb hazai hírportálok közül a Hvg.hu már 18:21-kor publikálta az ezzel kapcsolatos cikket, amit minden fontosabb itthoni sajtóorgánum követett. Kivéve az államilag működtetett Magyar Távirati Iroda, a Híradó.hu és az állami hírcsatorna, az M1.

Az első cikk megjelenése óta a következő hírek élveztek elsőséget az MTI-nél Colleen Bell beszéde helyett:

Érdekesség, hogy Colleen Bellről utoljára október 24-én közölt hírt az MTI, amikor a nagykövet megjelent a Szent Dömötör-napi behajtási ünnepen a Hortobágyon.

Az ostorral pattogtató fotók mellett egy hosszú beszámolót is közöltek az eseményről, amiben Colleen Bell közérdeklődésre számot tartó megjegyzéseit is publikálták. Csak pár idézet az MTI cikkéből:

Úgy néz ki, az amerikai diplomata Corvinus Egyetemen mondott beszéde nem ütötte meg a hortobágyi génbankkal kapcsolatos gondolatainak hírértékét. De nem csak az MTI-nél, a Híradó.hu-n sem találni semmit Bellről, a legutóbb információ itt is az, hogy az amerikai diplomata megnézte a szürkemarhákat a Hortobágyon, és hát közben milyen kedveseket mondott.

Az évente 80 milliárd forint közpénzből működő állami közmédia sem tartotta fontosnak, hogy beszámoljon Bell bírálatáról. Az este 11 órás Híradóban még említésre sem méltatták a történteket, helyette a közel 11 perces hírblokkba 11 hír fért. Ennél a résznél egyébként nyugodtan átnevezhetnék a műsort Migránsfigyelőnek, Terrorhíreknek vagy akár Tények 2-nek, mert 11-ből 8 hír foglalkozott a terrorgyanús, agresszív menekültekkel – akik miatt még Orbán Viktor házát is jobban védi a TEK –, a másik három bejátszás pedig arról szólt, hogy egyébként minden rendben van Magyarországon, vagy hamarosan rendben lesz.

Rovatok