Index Vakbarát Hírportál

A szombat este A Dalról szólt a tévében

2016. február 29., hétfő 16:03

Jóhogy, hiszen a döntőt adta a Duna TV, és a teljes lakosság körében igen szép eredményt ért el vele: 759 233 nézője volt, és 16,9 százalékos közönségaránya. Hogy aztán a közmédia miért érezte úgy, hogy a saját sajtóközleményében erre a számra még rá kell, hogy pakoljon 160 316 nézőt a Duna World csatornáról, és jó szokásához híven megint olyan nézettségi adatot tegyen közzé, amit nem lehet értelmezni (919 549), azt nem tudhatjuk. Miért nem elég, hogy a döntőt jóval többen nézték, mint tavaly, és az idei műsorátlaghoz képest is 22 százalékot emelkedett a nézőszáma?

Az RTL fölénye egyébként továbbra is ijesztő, a kereskedelmi korcsoportban (18-49) a Duna TV a múlt héten mindössze egy félórás sávban tudta megverni, és a TV2 sem jár sokkal jobban. A őszi műsorstruktúra beindulásával sem biztos, hogy nagy változások következnek, hiszen a hétvégéből az egyik napot a TV2 általában nyerni szokta, és ez igencsak így lesz tavasszal is, sőt, talán mindkét hétvégi napot be tudják majd húzni a szombati gyerek-tehetségkutatóval és a vasárnapi Nagy Duett-Friderikusz kettőssel, de a hétköznap estéken sem a kéthetente jelentkező Showtime Hajdú Péterrel, sem a Hal a tortán nem fog segíteni.

A konkrétumokat megnézve az látható, hogy míg délután 5-ig a TV2 még csak-csak tartja magát a Szeretned kell és a Megtört szívek című szappanokkal, és még a Tények is vitt egy sikeres negyedórát szerdán (19,7-es közönségarány), a főműsoridőben botrányos, amit nyújtanak. A Magánnyomozók hete például így alakult este nyolctól (közönségarányról van szó 18-49-ben): 5,3, 6,1, 6,7, 6,5, 7,4. A vele szemben vetített Éjjel-nappal Budapesté: 23,6, 20.6, 22,1, 22,5, 20,7. És ez csak egy műsor a sok közül, a helyzet a többinél is hasonló. Az a TV2 szerencséje, hogy az MTVA-nál nem jöttek rá, hogy a Maradj talpon!-t meg kellene cserélni az Alpesi őrjárat című sorozattal, és akkor este nyolctól a Duna TV is megszorongathatná a TV2-t. (A tippért nem kérünk honort, nyugi.)

A hét 30 legnézettebb műsora 18-49-ben:

A teljes lakosságban:

Rovatok