Index Vakbarát Hírportál

Média a Társadalomért díjat kapott az Index újságírója, Halmos Máté

2016. április 21., csütörtök 13:37

Csütörtökön adták át a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) Média a Társadalomért-díját. A díjazottak között van Halmos Máté, az Index politika rovat újságírójának egy magyar alapítványi támogatással működő kenyai árvaházról írt cikke. A Taita-hegyek között működő projekt vállalatok, magánszemélyek segítségével és állami nemzetközi fejlesztési támogatással juttat otthonhoz és oktatáshoz kenyai árvákat.

A díjjal olyan cikkeket vagy műsorokat ismernek el, melyek a társadalom, a kisebb közösségek szellemi és gazdasági fejlődését elősegítő, a különböző szektorok, csoportok, szervezetek és magánszemélyek összefogásával sikeresen megvalósult kezdeményezéseket mutatnak be.

Az első díjat Belicza Bea (24.hu) kapta, „Miért szülnek a szegények, ha nem tudják eltartani a gyerekeket?” című riportjáért. Halmos Máté, aki a Fejlesztés Európai Éve keretében a HAND Szövetség tanulmányútján látogatta meg a kenyai projektet, második díjat kapott. A harmadik díjat Berei Dániel vehette át, a SzeretlekMagyarország.hu-n megjelent Végre valakik tesznek egy jobb Budapestért! című cikkéért. A díj támogatói a Magyar Telekom, a Richter és a KPMG.

Az elmúlt évben több más fórumon is indexes siker született: Junior Prima-díjat kapott Szabó Péter, az Index videósa; Panyi Szabolcs a gólyatábori szexuális erőszak feltárásáért kapott esélyegyenlőségi díjat, Dezső Andrással pedig az év legjobb oknyomozó újságírójának járó Gőbölyös Soma-díjat is elnyerte, amit egy évvel korában Szalai Bálint kapott a magyar állampolgárság-biznisz maffiaérdekeltségeinek feltárásáért

Halmos Máté és az Index videórovatának közös sorozata Zsoltról, a kunyhóból szociális bérlakásba költöző, majd munkába álló hajléktalanról Hégető Honorka-díjat nyert (szerzők: Halmos Máté, Huszti István, Iván Róbert, Jellinek Dóra, Nagy Dániel, Szabó Péter, Szilli Tamás). A Magyar Sajtófotópályázat díjazottjai között is több indexes volt idén: Bődey János, Ajpek Orsi és Rostás Bianka.

Rovatok