Index Vakbarát Hírportál

Közel kétmilliárd forint bevételt termelt Hajdú Péter cége 2015-ben

2016. április 28., csütörtök 07:44

Terjedelmes interjút plusz portrét közölt Hajdú Péterről az eheti Figyelő. Az interjúban Hajdú elmondja, hogy a Tények kézi irányítású szerkesztése miatt elkezdődött lemondási cunami miatt egyáltalán nem érzi, hogy távoznia kellene, és hát az interjút követő háttérgazdasági portréból is kiderül, hogy ilyen meg olyan vállalkozásokkal hülye lenne ott hagyni az épp az ismerősi köre kezébe kerülő TV2-t.

Azt viszont elmondja, hogy nem lesz bírósági ügy Friderikusz Sándor lelépése miatt, minden bizonnyal úriemberként egyeznek meg arról a pár millió forintról, amitől Hajdú cége elesett a műsor elmaradásával. Az Összezárva Friderikusszal helyett egyelőre nem tudnak mit hozni, de bízik abban, hogy a saját (szerintünk elég rossz) szórakoztató műsorán kívül mást is gyárthat a csatornának. Hajdú tévés cégeinek egyébként elég jól megy.

Utóbbi volt az igazi buli Hajdúnak, hiszen nem fix bérért készítette a műsorát az éppen megrogyni kezdő TV2-nek, hanem reklámidőért cserébe, amit ő maga adhatott el. Ez a saját bevallása szerint 70 százalékát jelentette a bevételének, a Vajna-féle, pénzzel jól teletömött TV2-nél azonban mégsem ebben, hanem egy régebbi konstrukcióban egyeztek meg.

Később arról is beszél, hogy valóban jó kapcsolatot ápol Rogán Antallal és Habony Árpáddal is, de azt nem akarta elmondani, hogy ki az üzlettársa abban a bizniszben, aminek részeként egy általa 50%-ban birtokolt cég szolgáltatói létesítményeket alakítana ki egy Törökbálinton épülő lakóparkhoz.

Rovatok