Index Vakbarát Hírportál

Vízy Dorka-díjat nyert az Index újságírója

2016. június 7., kedd 10:42

A Vízy Dorka Alapítvány idén először ítélte oda a Vízy Dorka-díjat, amellyel évente ismernek  el egy kiemelkedő újságírói teljesítményt. A díjra rádiós, televíziós és írott sajtóban dolgozó újságírók pályázhattak, egy előző évben megjelent anyaggal, fejenként csak egy munkával.

A díjat Hanula Zsolt nyerte a Nem a gyerekeket kell félteni az internettől, hanem a nyugdíjasokat című cikkével.

A díj egy egyszeri, 250 ezer forintos támogatás, odaítélésről szakmai zsűri döntött.

Zsolt már akkor kollégám - sőt, barátom - volt, amikor még csak ismerkedett az internettel, és nagy öröm számomra látni, hogy az első tétova lépésekből milyen hatalmas, magabiztos ugrások lettek.

- nyilatkozta Stöckert Gábor, a tech/tudomány rovat vezetője kollégájáról.

A díjátadóról sajnos nem készült kép, ezért cikkünket Hanula Zsolt előző elismerésével, a Hevesi Endre-díj átvételével illusztráltuk.

Vízy Dorka

1995-ben került a Magyar Rádióhoz, ahol először a Napközben riportereként dolgozott. Évekig vezette a Petőfi Rádió Délelőtt című magazinját. Dolgozott továbbá a Calypso Rádióban, a Csúcsforgalom és a 180 perc című műsorban, valamint a Duna Televízió ifjúsági műsorában is. 2007-től napi rendszerességgel vezette a Közelről című délutáni magazint. Hosszan tartó súlyos betegség után 2014 decemberében halt meg.

Újságírói munkásságát a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2006-ban Szalézi Szent Ferenc-díjjal, a Magyar Rádió többször nívódíjjal ismerte el.

A nevét viselő alapítványt emlékének ápolására alapították családtagjai és barátai.

Rovatok