Index Vakbarát Hírportál

A hírhamisító Papp Dániel lett az MTVA programigazgatója

2016. július 5., kedd 10:10

Az Index információi szerint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) menedzsmentjében múlt héten jelentős változás történt: a 2015 májusában programigazgatónak kinevezett, egykori Hír TV-vezérigazgató-helyettes Gyurity Mónikát felállították 13 hónapja elfoglalt pozíciójából, és a programigazgatás feladatát arra a Papp Dánielre bízták, aki a cégen belül jelenleg is tartalomszolgáltatási igazgatói beosztásban dolgozik.

Gyurity Mónika a Hír TV-nél koordinációs vezérigazgató-helyettesi posztot töltött be egészen addig, míg a cég tulajdonosa, Simicska Lajos gecinek nem nevezte Orbán Viktort tavaly februárban. Felmondása után nem sokkal kapta meg a programigazgatói kinevezését az MTVA-nál, ahol egyébként korábban már dolgozott, az ő nevéhez fűződött a Főtér című műsor, amit szerkesztőként is jegyzett.

Papp Dániel jobbikosból lett MTVA-káder, ő volt az, aki 2011-ben az emlékezetes Cohn-Bendit-riportot készítette, amit úgy vágott meg, hogy azt sugallja: a zöldpárti politikus az ő kérdésének hatására hagyott ott egy sajtótájékoztatót, miközben erről szó sem volt. Papp Dánielt ezt követően nevezték ki a hírszerkesztőség élére, ahol legemlékezetesebb húzása az volt, amikor az általa irányított szerkesztőség egy riportban kitakarta Lomnici Zoltán arcát. A sztálinista módszer újabb nagy lökést adott a karrierjének, hiszen 2014-ben tartalomszolgáltatási igazgató lett belőle.

A Cohn-Bendit-riport miatt hírhamisítónak nevezett Papp Dániel (beperelte az Indexet, de vesztett, jogerősen nevezhetjük így) mostantól a programmingot (is) igazgatja, azaz ő felel majd az MTVA hat csatornájának műsorstruktúrájáért. A kinevezés híréről és Gyurity Mónika menesztéséről megkérdeztük az MTVA-t is, amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

Az MTVA egy közleményben reagált cikkünkre:

A közmédia rendszerében a jövőben szorosabban fog együttműködni a program tervezés és a tartalomgyártás. Gyurity Mónika, az MTVA korábbi program igazgatója munkáját a Duna Médiaszolgáltató Zrt-ben folytatja, míg az MTVA szervezetében Papp Dániel, tartalomszolgáltatási igazgató vezetése alatt a szervezeti hatékonyságnövelés érdekében a programing és tartalomszolgáltatási feladatok integrálódnak.

Rovatok