Index Vakbarát Hírportál

Két énekes műsor a nézettségi lista élén

2016. október 17., hétfő 14:45

A múlt heti eredményeket szinte indigóval lemásolva osztozik a nézettségi listák első helyén a TV2 és az RTL Klub. A teljes lakosságban, azaz a 4 évnél idősebb tévénézők körében a Sztárban Sztár zsinórban 5. hete a legnézettebb, 1 382 949 nézőjével még rá is tett a múlt heti eredményére. Az X-Faktor ebben a demóban a második, 1 289 713 nézőjük van, ami dettó elég soknak számít ma. 18-49-ben, azaz a kereskedelmi korcsoportban, a reklámozóknak fontos korosztályban az X-Faktor 559 854 nézőt érdekelt 32.6 százalékos közönségarány mellett, azaz sikerült a fiatalabb korcsoportra átszabott műsort eljuttatni azokhoz, akikhez akarták. A Sztárban Sztár itt 498 526 nézőt érdekelt, azaz nem sokkal maradtak le az első helyről.

A legnézettebb műsorok toplistáját a teljes lakosságban a TV2 vezeti ugyan, de az első húsz közé nem delegáltak másik műsort, sőt, az RTL Klubon kívül egy másik tévé sem. A 18-49-es listán a helyzet hasonló, csak a magyar labdarúgó válogatott hétfői vb-selejtezője bontja meg a sormintát, a 13. helyre futott be.

A teljes napra számított közönségarányban az RTL 28,9 százalékon áll, a TV2 16,7-tel a második, a főműsoridőben viszont nagyobbra nő az olló, 35,9 vs, 18,9 százalék, ami a Sztárban Sztár nélkül még kínosabb lenne a kommunikációjában mostanában elsősorban a kábelportfólió sikereire koncentráló TV2 csoportnak. Érthető, miért nem foglalkoznak az anyacsatornával, hiszen a teljes lakosságban továbbra is csak két műsoruk van, ami át tudja lépni a bűvös 10 százalékos közönségarányt, a Tények és az Ezek megőrültek, utóbbiban a héten viszont csak egyszer sikerült ez a fegyvertény.

A Star Academy ezen a héten szintet lépett, a teljes lakosságban 14,4 százalékos közönségaránya volt, ráadásul az első félórában verte a Fókusz Pluszt, 0,4 százalékkal. Az RTL Kicsi Óriások című gyerek-tehetségkutatója vasárnap 15 százalékon állt meg, úgy tűnik, egy évben a magyar néző csak egy ilyen műsort képes elviselni a hétvégi főműsorban. A 18-49-es adatok sem jobbak a kisgyerekeket illetően, 12,9 százalékos a közönségarány, igaz, a Sztárban Sztár ellen. Ezen a héten az X-Faktor második táboradása megy majd a TV2 celebéneklős műsora ellen, meglátjuk mire mennek egymással.

Ami a múlt héten indult Frizbit illeti, a második adásra csökkent a nézettsége, de így is az ATV-átlag felett hoz, hiszen a teljes lakosságban 4,08 százalékos közönségaránya van, ami 178 173 nézőt jelent. A dolog apró szépséghibája, hogy ebből 125 314 a 60 év feletti korosztályból kerül ki, ebben a korcsoportban 7,96 százalékos a műsor közönségaránya.

Rovatok