Index Vakbarát Hírportál

24.hu: Jürg Marquardnak nincs köze a Népszavához

2016. október 24., hétfő 11:35

Múlt héten írtuk meg, hogy a liechtensteini székhelyű XXI Century Invest AG megvásárolta eddigi tulajdonosaitól a Népszava napilapot, valamint a Geomédia csoport médiaportfólióját: a Szabad Föld és a Vasárnapi Hírek hetilapokat és a kiadó magazinjait is. Több forrás akkor úgy értesült, hogy a cég a Marquard médiához köthető.

A 24.hu most azt írja, hogy megkeresték Jürg Marquard, a Marquard Media International AG tulajdonosának sajtókapcsolatait kezelő titkárságot az eladás kapcsán. A XXI Century Invest AG tulajdonosairól a múlt héten mindössze annyit közöltek, hogy “a bejegyzés alatt lévő XXI Century Invest AG külföldi magánszemélyek érdekeltsége, akik Kelet-Közép-Európában többféle befektetés tulajdonosai”.

Konkrét neveket nem mondtak, csak annyit, hogy a vonatkozó szerződéseket október közepén Budapesten a XXI Century Invest AG képviselőjeként Daniel Vogt írta alá. Sok forrás jelezte, hogy a liechtensteini cég tulajdonosai között ott van Jürg Marquard, a Marquard Media svájci tulajdonosa is, aki korábban a Magyar Hírlapnak is tulajdonosa volt. 

Marquard sajtótitkársága viszont most a megkeresésük nyomán azt közölte:

sem Jürg Marquardnak, sem a Marquard Media Hungarynak nincs köze a XXI. Century Investment Company céghez, és mi magunk (azaz a Marquard Media International) sem veszünk részt a Geo Media és a Népszava megvásárlásában.

Marquardék most először szólaltak meg az ügyben. 

Rovatok