Index Vakbarát Hírportál

Dirk Gerkens örült volna, ha Friderikusz visszamegy a TV2-höz

2016. november 10., csütörtök 15:17

A Marketing és Média magazinnak adott interjút Dirk Gerkens, TV2 Csoport vezére, aki nemrég azt mondta, már most rendkívül elégedett a kimagasló eredményeinkkel. Ezt most is megismételte, hozzátéve, hogy 10 százalékkal nőtt a teljes csoportra vetített nézőszámuk. Gerkens nagyon büszke az új csatornákra is, bár arra nem reagált, hogy nagyon sok előfizető kiakadt, amikor a Telekom kivette volna a csomagjából a Fox és a National Geographic adókat, pont Andy Vajna új csatornái miatt.

Az MMOnline azonban emlékeztette Gerkens, hogy ha nem lenne a Sztárban sztár, akkor a TV2 főműsoridős őszi szezonja nem igazán lenne erős. Ezt a formációt ráadásul még az előző igazgató, Simon Zsolt indította és ezen kívül kevés az új saját tartalom. Gerkens ezzel nem értett egyet, szerinte van saját tartalom, azt azonban beismerte, hogy a Star Academy "kevesebbet hozott, mint amit vártunk tőle. De megtettük, amit ilyenkor tenni kell: gyorsan korrigáltunk, és leállítottuk a napi összefoglalókat."

Hogy mennyit költöttetek rá pontosan azt azonban nem fogják nyilvánosságra hozni. "Nagyon nehéz már napi valósághow-val odakötni a nagyobb csatornák képernyői elé a nézőket. Az összes tehetségkutatóra igaz, hogy kezd kifáradni. Ebben talán az is benne van, hogy a külföldi tévés piacokhoz képest nagyon sok a talentshow Magyarországon. Ugyanakkor azt is el kell mondanom, hogy a Kismenők nálunk nagyon jól teljesített tavasszal, közel kétszer akkora közönségarányt ért el, mint a konkurenciánál a Kicsi óriások." - mondta el Gerkens. Elmondta azt is, hogy örült volna, ha Friderikusz visszatér.

Hajdú távozása viszont a programigazgató döntése volt, aki nem volt elégedett a számokkal, és úgy döntött, hogy nem lesz szerződéshosszabbítás az új évadra.

Arra a felvetésre, hogy nincsenek új tévés arcok az volt a válasza, hogy ott van Gönczi Gábor, Marsi Anikó, vagy a Fem3 napi magazinműsorának házigazdái, például Mádai Vivien.

Elmondása szerint Vajna nem szól bele a munkájába, teljesen szabad kezet kap, mivel "Túl elfoglalt ő ahhoz, hogy a mindennapi működésbe belefolyjon. Persze kapok tőle inputokat, ötleteket akár a programokkal kapcsolatban is. Mindenben támogat, amire szükségem van. A döntéseket viszont a menedzsmentre bízza." egy héten többször is találkoznak viszont. "Egyelőre nagy a gap főműsoridőben a TV2 és az RTL Klub között, ráadásul az utóbbi javára és a TV2 célcsoportjánál, a 18–59-es korcsoportban. Hogyan lehet ezt csökkenteni?- kérdezte az MMOnline, de Gerkens szerint ez nem gond, mert a hirdetők egész napra vásárolnak. Hozzátette, hogy "Portfóliószinten nagyon hamar közel fogunk kerülni az RTL Csoporthoz. Azt mondanám, hogy egy év múlva ilyenkor már érdekes helyzet áll elő." Hangsúlyozta azt is, hogy nem megy el januárban a csatornától továbbra is marad. 

"Az RTL erős csapat volt, de nem biztos, hogy valóban annyira, mint azt az emberek hitték. Sokszor szerencsénk is volt." - mondta Gerkens igen elegánsan a volt munkahelyéről, miközben nem tagadta azt sem, hogy "Nekünk most van miből építkezni". A teljes interjú itt olvasható.

Rovatok