Index Vakbarát Hírportál

Szuper rajzfilmekre adott pénzt a Médiatanács

2016. december 8., csütörtök 13:47

Tizennyolc animációs, kisjáték-, illetve kísérleti filmnek ítélt meg 278 millió forintnyi támogatást a médiatanács, emellett elfogadta a közösségi rádiók és televíziók működési költségeire kiírandó 400 millió forintos pályázati felhívást - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a Dargay-pályázat keretében idén öt animációs film részesült összesen 200 millió forintos támogatásban. Elkészülhet

A Huszárik Zoltán nevét viselő eljárás idei második fordulójában 13 pályázat támogatásáról döntött a testület: a kisjáték-, illetve kísérleti filmek összesen 78 millió forintot kapnak.

A médiatanács ülésén a filmes pályázatok mellett 400 millió forintos keretösszeggel elfogadta a közösségi médiaszolgáltatások 2017-es folyamatos fenntartásához szükséges működési és üzemeltetési költségek támogatására szóló pályázati felhívást. Az ismertetés szerint azok a médiaszolgáltatók pályázhatnak, amelyek már legalább három hónapja működnek, és 2015-ös árbevételük nem haladta meg a százmillió forintot. A közösségi televíziók legfeljebb havonta 600 ezer, a közösségi rádiók 500 ezer, míg a kisközösségi rádiók 400 ezer forint támogatást kaphatnak.

Rovatok