Index Vakbarát Hírportál

Az ATV tulajdonosa nem ígéri meg, hogy többet nem találkozik Andy Vajnával

2017. február 9., csütörtök 09:21

Hosszú interjút készített a Figyelő Németh Sándorral, a Hit Gyülekezetének vezetőjével, akinek az érdekeltségébe az ATV is tartozik. Németh Sándor főleg a Hit Gyülekezetéről beszélt, ami szerinte egy módos egyház, és próbálnak is segíteni a szegényeknek, akiknek a száma Németh szerint egyébként nem növekszik. A migránsokkal viszont az egyházvezető nem elfogadó, mert a migrációt egy irányított dolognak tatja.

Korrekt, megbízható, őszinte

- jellemezte az ATV-t Németh, de hangsúlyozta, hogy a csatorna nem a Hit Gyülekezetének az intézménye. Azt azért hozzátette, hogy Vidám vasárnap az egyik legnépszerűbb műsoruk és az összes csatornát tekintve is a legnézettebb egyházi műsorok között van. Németh nem lát problémát abban, hogy fia, Németh Szilárd az ATV hírigazgatója, szerinte a családi vállalkozásokkal nincs gond. A kérdés csak az, hogy a vállalkozás jól működik-e, márpedig az övék jól működik.

A csatorna legnézettebb műsora egyébként Sas József műsorai, "Messze a legnézettebb, van, hogy a legnagyobb kereskedelmi csatornákat is megveri. Még akkor is kíváncsiak rá, ha ötödször ismételjük a műsorát" - mondta Németh.

Németh nem mondott konkrétumot sem Kálmán Olga, sem Friderikusz távozásáról, "Nagy a jövés-menés, ilyen időket élünk" - mondta Németh, aki szerint mióta Kálmán Olga elment, nő a nézettség. A csatorna működési elvéről annyit mondott, hogy fontosnak tarja, hogy a baloldali csatornáknak is legyenek jobboldali elköteleződésű munkatársai. Hozzátette, ő egy pártnak sem rajongója.

Németh elismerte: eredetileg csak Vajával találkozott volna a Nobuban, számára is váratlanul jelent meg a megbeszélésen Habony Árpárd is. Azt azonban nem fogja megígérni, hogy nem találkozik többet Vajnával, de mint mondta, paktumot ős csak Istennel kötött, mással nem.

Rovatok