Index Vakbarát Hírportál

Andy Vajna bedarálja a rádiós piacot

2017. június 12., hétfő 16:33

A Rádió 1 hálózata a nyáron újabb négy frekvenciával bővül, és a rádiósok tartanak attól, hogy Vajna kormányközeli médiabirodalma még a jövő évi választások előtt a helyi rádiós piacot is átalakítja.

Újabb két megyeszékhelyen (Székesfehérváron és Békéscsabán), illetve Velencén és Mosonmagyaróváron is fogható lesz majd nyártól a Rádió 1, amely ezzel már összesen 24-re növeli a frekvenciái számát. A rádió a fehérvári és a mosonmagyaróvári frekvenciákra kereskedelmi és programmegállapítás után nyújtott be kapcsolódási kérelmet, a békéscsabai és a velencei frekvenciákat pedig pályázat útján nyerték.

A Rádiósite nevű szakoldal térképe szerint ezzel mindössze két olyan megye marad majd az országban, ahol egyáltalán nem lehet fogni az Andy Vajnához köthető rádiót idén nyártól.

A hírt ismertető HVG említi, hogy a Rádió 1 egy kiskapunak köszönhetően terjeszkedhet korlátlanul: ugyan körzeti szolgáltatónak minősül, ezért a törvény szerint nem kaparinthat meg korlátlan számú helyi frekvenciát, egy körzeti szolgáltató azonban megkötés nélkül hálózatba kapcsolódhat akármennyi helyi frekvencián, de csak maximum napi húsz órára, és a maradék négyben helyi adást kell sugározni. De hogy ez a négy óra mikor van, és milyen műsor megy rajta, az már nincs meghatározva.

Ugyancsak a HVG hivatkozik piaci szereplőkre, akik attól tartanak, hogy "a rendszerváltás utáni időszak legnagyobb átalakulása várható a helyi rádiók piacára Magyarországon", és a Vajna-birodalom még a 2018-as választás előtt be akarja darálni a helyi adókat is.

Rovatok