Index Vakbarát Hírportál

Kirúgták két, Mészáros Lőrinchez került vidéki lap vezetőjét

2017. augusztus 11., péntek 17:59 | aznap frissítve

Pénteken kirúgták a Pannon Lapok Társaságához tartozó három megyei lap és egy városi lap legfelső vezetőjét, írta péntek délután 24.hu.

A Zala Megyei Hírlap, a Vas Népe és a Dunaújvárosi Hírlap lapigazgató-főszerkesztői, valamint a Fejér Megyei Hírlap vezető-főszerkesztője távozik. A 24.hu szerint ezzel tovább gyengülhet a megyei lapok önállósága. A központi befolyás erősödésére utal, hogy az egyik regionális újság vezetőségége egyenesen a Mediaworksből érkezik új vezető. A Pannon Lapokat egy éve vette meg a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó, a Népszabadságot bezáró Mediaworks.

Frissítés: A Mediaworks péntek este az MTI-hez elküldött közleménye szerint a lapok vezetőinek a munkaköre szűnik meg, sorozatos elbocsátásokról nincs szó, a veszprémi, a zalai és a dunaújvárosi lapok főszerkesztőit nem váltják le.

Azt írták: a Mediaworks Zrt. és a PLT Kiadói Kft. integrációs folyamata részeként a PLT napilapok vezetési struktúrájában péntektől a lapigazgató-főszerkesztői munkakör megszűnik. A tájékoztatás szerint a Fejér Megyei Hírlap élére Pósa Árpád főszerkesztő került; a Vas Népe főszerkesztője Lőrincz-Farkas Eszter lesz.

De  a veszprémi Napló főszerkesztője változatlanul Néző László marad és a Zalai Hírlap élén is változatlanul Horváth Attila főszerkesztő áll majd. A Dunaújvárosi Hírlap élén is marad Várkonyi Zsolt főszerkesztő, a jövőben lapigazgatói munkakör nélkül.

Rovatok