Index Vakbarát Hírportál

Ezúttal az HBO közösségi oldalait támadták hekkerek

2017. augusztus 17., csütörtök 08:59

Tovább folytatódnak az HBO-elleni hekkertámadások. Korábban beszámoltunk róla, hogy augusztus elején másfél terabájtnyi adatot szereztek meg ismeretlen támadók az amerikai tévécsatornától. A Variety most azt írja, hogy az éjjel az HBO Twitter és Facebook oldalát törték fel és hagytak üzenetet.

A feltételezések szerint ennek a támadásnak nem ugyanazokhoz az elkövetőkhöz köthetőek, akik céges emaileket, illetve olyan sorozatok epizódjait szerezték meg, mint a Félig üres (Curb Your Enthusiasm), a Bizonytalan (Insecure) és a Nagypályások (Ballers).

Az HBO amerikai oldalán, illetve több sorozatának a dedikált profilját sikerült feltörniük, amiken körülbelül 40 percig voltak olvashatóak a posztok. Az OurMine nevű csapat nevében írták alá az üzeneteket, akik hasonló jellegű támadásokról ismertek. Korábban olyan cégek vagy azoknak a vezetői kerültek a célkeresztjükbe, mint a Netflix, a Marvel vagy éppen a Buzzfeed. Úgy tűnik, hogy az elkövetők egyéb károkat nem okoztak, az üzeneteket leszámítva, amiket az HBO viszonylag hamar el tudott tüntetni. A csatorna egyelőre csak annyit mondott, hogy vizsgálatot indítottak az ügyben.

Az HBO-ra eléggé rájár a rúd mostanában, a héten kiszivárgott a Trónok harca legújabb epizódja is, ám ez nem külső támadás, hanem belső hiba miatt. Erről itt írtunk korábban.

Rovatok