Index Vakbarát Hírportál

Beszáll a politikába a Zoom.hu-t alapító Tarjányi Péter

2017. szeptember 16., szombat 13:02

Egy politikai mozgalom elindítását jelentette be Facebook-oldalán Tarjányi Péter. A nemrég elindult Zoom.hu portál tulajdonos-ügyvezetője szerint az "ellenzéki együttműködés, a közös lista állítás, a szélsőségesek visszaszorítása, a demokrácia és a fékek ellensúlyok rendszerének újbóli megteremtése közös érdekünk", ezzel indokolta a Magyar Progresszív Mozgalom elindítását.

Az nem derül ki Tarjányi bejegyzéséből, hogy kikkel csinálja ezt a mozgalmat, csak annyi, hogy "gazdasági, oktatási, egészségügyi, politika szakértőkkel, üzletemberekkel" döntöttek így. A mozgalom célja - Tarjányi megfogalmazása szerint - "egy egységes ellenzéki politikai erő szervezése a demokrácia helyreállítása érdekében".

Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértőként, íróként és üzletemberként ismert, nemrég pedig médiavállalkozásba kezdett. Megalapította a Zoom.hu nevű portált, ami 2008-ban már egyszer létezett, de aztán megszűnt. Az idén nyáron újraalapított újság főszerkesztője Zappe Gábor lett, aki azonban nemrég közös megegyezéssel távozott a portáltól.

Tarjányi bejelentése után a Zoom.hu-n megjelent egy szerkesztőségi közlemény, amit aztán visszavontak és jelenleg csak a Google tárolt verziójában érhető el. Ebben a közleményben azt írták, hogy a Zoom.hu a Tarjányi által bejelentett mozgalomtól függetlenül végzi a munkáját, "a mozgalomról legföljebb hírszerű, pártatlan tájékoztatást közöl a jövőben".

Rovatok