Index Vakbarát Hírportál

Észak-Koreában is fogható koreai nyelvű adást indított a BBC

2017. szeptember 26., kedd 17:02

Koreai nyelvű rádió- és internetadást indított kedden a BBC, írja az MTI. A brit közszolgálati műsorszóró tájékoztatása szerint a szolgáltatás Észak-Korea egyes részein is elérhető.

"A Koreai-félszigeten élők és a koreai nyelvet beszélők világszerte nyomon követhetik a rádióadást és a legfrissebb híreket online" - közölte a BBC nemzetközi adásokért felelős részlege. A szolgáltatás Észak-Korea több részén is elérhető, annak ellenére, hogy zavarják az adást. A BBC tájékoztatása szerint a koreai nyelvű adás heti hét nap három órán át rövidhullámon, egy órán át pedig középhullámon elérhető.

A szolgáltatást Szöulban, Washingtonban és Londonban készítik az újságírók. A műsorszóró világszolgálata, a BBC World Service igazgatója, Francesca Unsworth hangsúlyozta, hogy a koreai nyelvű adás a közszolgálati társaság méltányos és pártatlan szolgáltatásról szóló hírnevén alapul. A Freedom House emberi jogi szervezet szerint az ázsiai országban a második legerősebb a cenzúra a világon Türkmenisztán után.

Rovatok