Index Vakbarát Hírportál

A TV2 kirúgta a hitlerjugendező riportert

2017. szeptember 28., csütörtök 15:57

Etikai összeférhetetlenség miatt a TV2 Hírigazgatósága felmondott a Tények egyik riporterének, közölte csütörtökön a csatorna sajtóosztálya.

"Polgár Gézának, a Tények című hírműsor riporterének rendes felmondással, szeptember 21-én mondott fel a csatorna" – áll a közlemény javított változatában. Az előző verzióban még az állt, hogy a riporternek szeptember 21-én szűnt meg a munkaviszonya.

Az Origo már a TV2 bejelentése előtt megírta, hogy a csatorna egyik munkatársát "súlyos szakmai, etikai, emberi vétségek miatt" kirúgták. A cikk azt is megemlíti, hogy a riporternek egy másik televízióból is botrányos körülmények között kellett távoznia.

Polgár Géza az Indexnek elmondta, hogy egy nagyjából három héttel a felmondás előtti szakmai vitája miatt küldték el, amely során Kiss András felelős szerkesztővel különbözött össze. Polgár hibát észlelt az egyik anyagában, ezért három perccel az adás előtt még szeretett volna belenyúlni abba, hogy aztán a riport hiba nélkül kerüljön adásba.

A napi szerkesztő úgy döntött, nem kockáztatnak, mivel a riport elsőként szerepelt az adásmenetben, korábban pedig már volt arra példa, hogy egy hasonló beavatkozás miatt összeomlott az egész adás. A riporter aztán több indulatos emailt is írt a kollégáinak, amelyekben többek között a hitlerjugend, a szalonnáci és a Fidesz-konyha kifejezések is szerepeltek.

A 24.hu a kiszivárgott emaileket is megszerezte, amelyekből kiderült, hogy a riporter Kökény-Szalai Vivien hírigazgató helyettesének, Tóth Tamás Antalnak is nekiment. "Tamás nekem te ne magyarázd el, hogy mi az adásveszélyeztetés, mert a sarkon nem vagy a kérdésben" – írta neki.

Polgár később Kökény-Szalai Vivien hírigazgatót is rátette a levélre. "Én azt szoktam meg, hogy hagynak dolgozni. Ha bármi para van, a vita maradjon tényszerű. Ha ezt a szösszenetedet az adásveszélyeztetésről nem vonod vissza, akkor a munkaügyi bíróságon foglak megizzasztani nagyon hamarosan. Tényszerűen. Tévészerűen. És nem csak ezért" – írta.

Polgár az Indexnek elmondta: a hétvégi levélváltások után úgy ment be hétfőn dolgozni, hogy szinte biztos volt abban, ki fogják rúgni, de ez csak hetekkel később történt meg. "Kilencre behívtak, kilenc óra öt perckor már nem volt munkám." Mint mondja, az indoklásban az állt, hogy szakmailag összeférhetetlenné vált, a vezetőség bizalmát többé nem élvezi. Az Indexnek megjegyezte: azt sajnálja a legjobban, hogy a levelekről sokkal több szó fog esni, mint arról, hogy készített egy jó anyagot.

Rovatok