Index Vakbarát Hírportál

Egy őrült szúrta torkon a Kreml-kritikus rádióst

2017. október 24., kedd 13:42

Részben elismerte bűnösségét kedden egy moszkvai bíróságon Borisz Gric orosz-izraeli állampolgár, aki hétfőn az Eho Moszkvi rádió épületében torkon szúrta Tatyjana Felgenhauer műsorvezetőt, írja az MTI.

A késes támadó elismerte, hogy megsebesítette a rádióst, ám tagadta, hogy meg akarta volna ölni. A férfi ellen ennek ellenére emberölési kísérlet miatt emeltek vádat. A férfit elmeorvosok vizsgálják, miután a blogján arról írt, hogy a rádiós telepatikus úton zaklatta őt szexuálisan, valamint a légzését és a szívverését is manipulálta.

A 48 éves Borisz Gric Moszkvában szerzett pedagógusi végzettséget, majd miután 1991-ben kivándorolt, Jeruzsálemben fizikából doktorált. Mivel az izraeli felsőoktatási intézményekben nem sikerült állandó munkát szereznie, tudományos projektjeire pedig nem kapott támogatást, Gric fizika és matematika korrepetálásból tartotta fenn magát.

A torkon szúrt Tatyjana Felgenhauert megműtötték, állapotát súlyos, de stabil. A Rosszija 24 hírcsatorna úgy értesült, hogy Felgengauer légútja és hangszálai nem sérültek meg. A Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov edden kijelentette: a támadást egy őrült követte el, nem kell a késelés mögött más hátteret keresni.

Rovatok