Index Vakbarát Hírportál

A Sztárban sztár a csúcson búcsúzott

2017. november 13., hétfő 16:09

A TV2 beöltözős-átmaszkolós-átváltozós énekes műsora vasárnap este döntőzött, és az idei évadban nagyjából először hozta azokat a számokat, amiket az eddigiek alapján elvártak tőle, azaz közel 30 százalékos közönségarány és 500 híján félmilliós nézőszám 18-49-ben, 30,7 százalék mellé 1,42 millió néző a teljes lakosságban. Utóbbi korcsoportban a második helyen egy RTL Híradó, előbbiben az elpusztíthatatlan X-Faktor végzett.

A kereskedelmi korcsoportban a top 25 a szokásos képnél jóval változatosabb, a hétfői Ninja Warrior ugyanis nagyon szépen tartja magát a TV2-n, és ugyan az Ázsia expressz című reality elmarad tőle, (ez még csak az első hete, ebből bármi lehet) de így is sem ment 13,6 százalékos közönségarány alá, ami egy TV2-s műsortól igen izmos teljesítmény. A dobogóra a Sztárban sztár és az X-Faktor mögé a Csillagok háborúja 3, azaz A Sith-ek bosszúja került fel vasárnap estéről, a negyedik a Ninja Warrior. A első 25-ben összesen hét TV-s műsor, egy MTVA-s produkció (Forma-1) mellett 17 RTL-műsor szerepelt. A teljes lakosságban a toplista szorosabb, RTL - TV2: 14:11, ha a top ötvenet nézzük, izgalmasabb a verseny, mint egy Forma-1-es futam, hiszen az RTL 25, a TV2 24, az MTVA 1 műsorszámot delegált. Nem vicc, mutatjuk:

A napi bontásban a vasárnap és a hétfő keretbe foglalja a hetet, mindkettő a TV2-é 18-49-ben, Tények-Híradó csata után, a Ninja Warrior 21,8 százalékkal veri a Konyhafőnök VIP-et (16,9) és a beszakadó Éjjel-nappal Budapestet (10) ami ilyen alacsonyan tán még soha nem volt. Az RTL a Barátok közt elő félóráját is bukja a Ninja ellen, de utána veti a Tények Extrát. Vasárnap a Sztárban sztár nyert, majd a kiváló felvezetéssel élő Édes kis semmiség, de ugye jövő héten nem lesz már Sztárban sztár, így marad a hétfő a TV2-nek.

Jelen állás szerint a többi napon sok babér nem terem nekik a kereskedelmi korcsoportban: az Ázsia expressz keddtől péntekig a Konyhafőnök VIP-től kapott ki (szombaton a Fókusz Pluszt legyűrte), Majka 50 milliós játszmája szombat este a műsor negatív csúcsát hozta 5,3-as közönségaránnyal az X-faktor ellen, de a többi napon sem verte meg az Éjjel-nappal Budapestet. Jövő héttől 20:30-től jön Liptai Claudia Appra magyar című műsora, meglátjuk, mit tud az interaktív műsor. A teljes lakosság is a fenti sormintát követi hétköznap (mínusz hétfő) a Tények első félórájának végéig tartja magát a TV2, utána jön a totál behalás.

A teljes napot nézve az RTL-csoport átlagosan 26,3 százalékos közönségaránnyal megy 18-49-ben, a második TV2 20,1-en állt meg, és ugyanekkora a főműsoros különbség is (30,3 vs. 24,1).

Rovatok