Index Vakbarát Hírportál

Magyar celebnők nevével adtak el valami fogyicseppet

2017. november 21., kedd 08:47

A Facebook veszélyes hely, nem győzzük eleget hangsúlyozni, fake news, laposföldhívők, Pataky Attila - sok rémes dolog szembe jöhet az emberrel, ha csak úgy klikkolgat. Például egy olyan fogyasztószernek nevezett izé, amit a hitelesség és a gyanútlan vásárlók megtévesztése miatt Liptai Claudia, Tóth Vera és Ábel Anita képével reklámoznak. Akik, persze, azt sem tudták, hogy ez a szer létezik.

A Bors írta meg először, hogy a három celeb kibukott a személyiségi jogaik megsértésén, Liptai pert is emlegetett. ha minden igaz, mert róla azért elég meredek dolgokat hazudtak a Facebookon:

Jó, ezt elolvasva a rutinos netező sóhajt egyet, #SAD, gondolja és továbbhalad, de a gyanútlan, kazuális klikkolgatók simán bevehetik a fentieket. A Bors szerint a honlapról csak annyit lehet tudni, hogy Romániában jegyezték be, és rajta a fentieken kívül egy interjú is olvasható Liptaival, amit ő természetesen soha nem adott a cégnek.

Ábel Anita és Tóth Vera olcsóbban megúszta, nekik pár képüket és állítólagos nyilatkozatukat használták csak fel a portéka eladásához. Amiről a Bors egyébként azt vizionálja, hogy milliós bevételt hozhatott, de mi szkeptikusabbak vagyunk, különösen úgy, hogy a bíróságon az anyagi kár meghatározásánál nem ártana majd bizonyítani az összefüggést a képmás használata és a bevétel között, de hadd ne mi foglalkozzunk ezzel.

A három celeb persze nem szedte a szereket (több is van, csepp, kapszula, stb.) fotóikat és nem létező nyilatkozataikat teljesen jogosulatlanul közölték, így összefognak a  Magyar Dietetikusok Országos Szövetségével, és utánamennek az arcátlan csalóknak, amit úgy képzelünk el lelki szemeinkkel, mint egy Sas Tamás-vígjátékot.

Rovatok