Index Vakbarát Hírportál

Az RTL a Híradóval és az X-Faktorral verte a TV2-t

2017. november 27., hétfő 16:18

A TV2 a Sztárban sztár távozása után már csak hétfőn veri az RTL-t, az Appra magyar! című műsoruk sem váltja meg a világot. A teljes lakosságban a Híradó a legnépszerűbb, a fiatalabbak az X-Faktort és a Ninja Warriort is szépen nézték.

A 18-49-es heti toplista első 30 helyezettje közé a TV2-csoport kilenc műsort delegált (21-et meg az RTL), viszont legalább mind saját gyártású. A legelőkelőbb helyen a hétfő estét simán nyerő Ninja Warrior végzett 19,7 százalékos közönségaránnyal, aminél jobbat csak a Konyhafőnök VIP pénteki fináléja (23,1) és a szombati X-Faktor-döntő tudott (23,8). Az RTL 21 toplistás műsorából 19 volt saját gyártás, a vásárolt tartalmak közül a Birodalom visszavág lett a legjobb vasárnap este a maga 16,8 százalékával. Ami még érdekes, hogy a vasárnap esti Sztárban sztár +1 kicsi a Super TV2-n 14,3 százalékos közönségarányt hozott az első adással, és csak 2 százalékkal maradt el a Star Wars-film mögött.

A teljes lakosságban a toplista első öt helyén a Híradó végzett, az első helyezett, vasárnap esti kiadás 1,015 millió nézőt érdekelt. A legjobb nem-hírműsor az X-Faktor lett 885 ezer nézővel, a TV2 a kilencedik helyre futott be egy Tények-adással (879 ezer néző). Ebben a korcsoportban a top 30 már szorosabb, mint a kereskedelmi demóban, az RTL csak 17-13 arányban nyert. Érdekes, de a két csatorna összes esti hírműsora bekerült az első 21-be, miközben az Éjjel-nappal Budapest csak egy, a Barátok közt meg két adással vitézkedett csak.

A napi bontás a megszokott féloldalas képet mutatja 18-49-ben, hétfőn a Ninja Warrior dominál, de az előtte adott Tények kikap az RTL-től, utána meg a pusztulat jön (Tények Extra: 104e néző, Need For Speed 34e néző). Kedden az Appra magyar! első adásának a gyengélkedő, azaz 14 százalékon ketyegő Éjjel-nappal Budapest és Barátok közt is megugorhatatlan magasság volt, ahogy egész héten utána, kivéve kedden, mert akkor nem is került adásba valami technikai zűr miatt. Az új műsor legjobb eredménye egy csütörtöki 13 százalék volt, a legrosszabb a szombati 8,2, ami viszont az X-Faktor ellen nem is annyira tragikus.

Az Ázsia expressz ugyan nem sok eséllyel indult a Konyhafőnök VIP ellen (mától pedig a Celeb vagyok, ments ki innen ellen), és egyszer sem tudta megverni, hiszen míg az RTL főzős műsora 20 százalék körüli átlagot tudott, az utazós reality 14,5 körül, ami egyébként nem is olyan rossz, mármint a TV2 szintjén. A teljes lakosságban a TV2 műsorának számai ugyanilyenek voltak, a Konyhafőnök VIP-éi viszont leestek 20 százalék alá. Ami ebben a korcsoportban a legérdekesebb volt az, hogy a Válótársak csütörtök este 11-kor egy ismétléssel hozott 199 ezer nézőt és 10,6 százalékos közönségarányt, ami arra utal, hogy a magyar nézők igenis ki vannak éhezve a hazai sorozattartalomra. Ez jó hír lehet a szombaton induló Korhatáros szerelem alkotóinak.

A csatornacsoportok egymásba feszülését továbbra is az RTL nyeri, pedig kevesebb adójuk van, mint a TV2-nek, ugye. Az egész napot tekintve (18-49-ben) 26% vs. 20% a verseny eheti állása (volt már jóval nagyobb különbség is), a főműsorban az RTL 30,9 százalékos közönségaránnyal veri a TV2-t (23,4%), a két főadó versenyében viszont kicsivel szorosabb a heti verseny (17,3 vs. 11,2).   

Rovatok