Index Vakbarát Hírportál

Induljon minden nap Marilyn Monroe-val!

Tévéajánló december 27-re

2017. december 27., szerda 05:45

"Boldogok a sajtkészítők" – hangzik el a gyakran idézett bölcselet a Brian életében. De szerintem nemcsak a sajtkészítők boldogok, hanem azok is, akik a karácsony utáni első munkanapot otthon tölthetik. A Brian élete ugyan december 27-én pont nem lesz a tévében, de nagyon sok minden más igen.

Ébredezéshez mindjárt Marilyn Monroe és Tony Curtis 1959-es klasszikusát, a Van, aki forrón szeretit ajánlom, ami 10:20-kor kezdődik majd a TV2-n. De ha inkább valami mást néznénk újra, kapcsoljunk a Viasat3-ra, ahol 10:55-kor startol Steven Spielberg E.T.-je, amit a Tim Burton-féle Charlie és a csokigyár követ, 13:20-tól.

Ha egy kis nyugalmat szeretnénk, ültessük a gyereket A dzsungel könyve című Disney-klasszikus elé, 14:40-kor kezdődik majd az RTL Klubon. A Harry Potter-rajongóknak sem lesz rossz napjuk, hiszen egy nap alatt két filmet is kipipálhatnak: fél négytől a Harry Potter és a Tűz Serlegét, este kilenctől pedig a Harry Potter és a félvér herceget adja majd a Viasat3.

A koraesti műsorsávban aztán elcsíphetjük a Vissza a jövőbe 2-t. de ha még több második részre vágyunk, akkor kapcsoljunk a SuperTV2-re, ahol a Dr. Dolittle 2. (14:05) után közvetlenül a Doktor Szöszi 2. (15:55) következik, este kilenctől pedig a Krokodil Dundee 2. megy majd. 21:40-től az Arábiai Lawrence első részét adja az ATV, pontban tízkor pedig A király beszéde megy majd az RTL2-n, a dadogós Colin Firth és Helena Bonham Carter főszereplésével.

Aki Ben Stiller és Eddie Murphy poénjaira vágyik, annak a Hogyan lopjunk felhőkarcolót (21:00, TV2) előtt a helye, aki Kim Basingert nézné, annak a Karácsonyi rémálomra essen a választása (23:05, RTL Klub), aki pedig Jennifer Lopezt, annak meg az Álmomban már láttalakra (20:35, Duna). Éjjeli baglyoknak A tetovált lányt ajánlom Noomi Rapace-szal (23:20, TV2), vagy a Szellemírót Ewan McGregorral és Pierce Brosnannel (00:00, Viasat3), a Duna pedig öt perccel éjfél után leadja a Requiemet, ami Fábri Zoltánnak 1982-ben Ezüst Medvét hozott a legjobb forgatókönyvért.

Sőt, ha átvirrasztanánk az éjszakát, vagy szimplán csak nem tudunk aludni, nagyon ajánlom Forgács Péter 2009-es, Hunky Blues - Az Amerika Álom című dokuját, ami az 1890 és 1921 között Amerikába érkező sok százezer magyarról szól. "Képzeljék el, hogy semmit nem tudnak Amerikáról, az álmok földjéről. Ha ez nem megy, akkor képzeljék el a Marsot. Ugyanennyire volt feldolgozhatatlan a tengerentúlra költözés 1890 és 1921 között" – foglaltuk össze korábban a filmet, ami hajnali 3:45-től lesz majd látható a TV2-n.

Rovatok