Index Vakbarát Hírportál

Úgy tűnik, eldőlt, ki indíthat új országos kereskedelmi rádiót

2018. február 21., szerda 18:41

A 24.hu szerint a Médiatanács eheti, keddi ülésén formai hibára hivatkozva kizárta a már kizárólag weben fogható Class FM-et működtető Advenio Zrt.-t az országos kereskedelmi rádiós pályázatból. A másik pályázó, a Hold Reklám Kft. pályázatát a nemrég történt hiánypótlás után már megfelelőnek találták. Mivel csak ketten indultak el a pályázaton, egyetlen pályázó marad versenyben, így pedig a pályázati eljárás lezárultát követően a Hold Reklám Kft. kezdheti majd meg a Class FM által 2016 novemberéig használt országos rádiós frekvencián a sugárzást.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Úgy tűnik, eldőlt, ki indíthat új országos kereskedelmi rádiót

A Class FM-et működtető Adveniót kizárták, csak a Hold Reklám maradt versenyben a 24.hu szerint.

108 · Feb 21, 2018 06:41pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

A rádiós frekvencia körül folyamatban vannak bírósági perek, amiket az Advenio Zrt. indított a Médiatanács ellen, és elképzelhető, hogy az Advenio Zrt. a mostani kizárás miatt is bírósághoz fordul, ez pedig akár hónapokkal is megakaszthatná a folyamatot, ezért nem lehet tudni, mikor kaphat frekvenciát a győztes cég. De valószínűleg csak a választásokat követően kezdheti meg tényleges tevékenységét Magyarország egyetlen országos analóg rádiófrekvencián sugárzó kereskedelmi rádiója - írja a 24.hu. 

 

A cikk azt is említi, hogy a Hold Reklám Kft. tulajdonosa és ügyvezetője az a Bakai Mátyás, aki tavaly októberig a Radio Plus Kft. társügyvezetője volt Andy Vajna kormánybiztos mellett. A Radio Plus Kft. működteti a ma már több mint 30 városban fogható, hálózatban működő Rádió 1-et.  A Hold Reklám Kft. helyi rádiói hálózatba kapcsolódva működnek a Rádió 1-el, azaz a Rádió 1 műsorait sugározzák. Ráadásul a Hold Reklám Kft. a korábban Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester többségi tulajdonába került MKB Banktól vett fel hitelt - világít rá a 24.hu cikke. 

A Class FM-et működtető Advenio Zrt. ügyvezetője szintén a 24.hu-tól értesült a döntésről. Bár egyáltalán nem tűnt meglepettnek, de nem kívánt nyilatkozni az esetleges jogorvoslattal kapcsolatban, mivel egyrészt az Advenio Zrt.-t tulajdonló amerikai üzletemberrel, Michael McNutt tulajdonossal is szeretne előbb konzultálni, másrészt előbb szeretné megtudni, milyen formai kifogással zárta ki az általa vezetett céget a Médiatanács a pályázatból. 

A Class FM-et 2016 novemberében némította el analóg frekvenciáján a Médiatanács, miután a testület nem hosszabbította meg a médiaszolgáltatási jogosultságát. A Class FM ezután pert indított a testület ellen, a bírósági eljárás máig folyamatban van, és ennek végét ki sem várva írt ki pályázatot a frekvencia hasznosítására a Médiatanács. 

Rovatok