Index Vakbarát Hírportál

A kutyatévével befutott Milkovics Pál hiába vinné a Magyar Nemzetet, nem adják neki

2018. április 11., szerda 11:31

Milkovics Pál csehországi médiavállalkozó, az  állatos Mnau TV és a főzős Mnam TV révén lett sikeres, írja a Kreatív. Pályája elején a TV2 Aktív riportere volt, de dolgozott  az RTL Klub Reggeli című műsorában főszerkesztőként, és 24 évesen a régióba dolgozó műsorgyártó céget alapított. Ezután Finnországban indította el a Nordic Food Channel nevű tévéjét, majd 2014-ben érkezett meg a cseh piacra az állatos tévéjével, aminek hazai verzióit Vau és Nyamm TV néven indítaná be. Az Index járt Prágában, és megnéztük a tévéit, erről itt olvashat bővebben.

Az üzletember nem tartja ördögtől való babonaságnak a csődeljárás alatt álló cégek felvásárlását, amiket némi átszervezés után nyereségessé tud tenni, ráadásul fektetett már nyomtatott lapba, egy  ingyenes terjesztésű magazinnal lépett a cseh piacra. Közéleti témákkal is foglalkozó Z24 nevű tévés projektje egyelőre még nem indult be, de a cseh Fox Newsként emlegetett adó jövő februárban már sugározhat.

A Kreatív megkérdezte, vinné-e a Nemzetet, de ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a vállalkozó. A lap infói szerint kedden jelentkezett Simicska Lajosnál, hogy vinné a Lánchíd Rádiót és a Heti Választ is. A Magyar Nemzet másik kérője, Ungár Péter tegnap állítólag bent járt a székházban.

UPDATE: A Zoom.hu infói szerint Simicska Lajos beintett Milkovics ajánlatára. Ugyan a szándék szerinte és tulajdonostárai szerint is komoly lehet, de arról hallani sem akarnak, hogy egy offshore hátterű vállalkozóhoz kerüljön a cég,  amivel Milkovics jó eséllyel húzna egy Pecinát (vagy Mészárost), és a kormány strómanjaként működtetné, a lakájmédia újabb három nyúlványaként.

UPDATE 2: Milkovics Pál egy nyilvános Facebook-posztban reagált a Zoom.hu infóira, így:

Rovatok