Index Vakbarát Hírportál

Vezérigazgató-helyettes és hírolvasó is távozik a Hír TV-től

2018. április 19., csütörtök 14:46

A korábban nyilvánosságra került nevek mellett távozik Pauwlik László, a Hír TV Zrt. egyik vezérigazgató-helyettese, értesült a 24.hu. Pauwlik korábban vezérigazgatóként is dolgozott a tévénél. A 24.hu úgy tudja, hogy a Simicska Lajos-közeli Hung-ister Zrt. nevű produkciós irodánál tovább dolgozik majd tovább a hírcsatornánál május végén lejáró megbízatása után. Azt írják, hogy a távozásáról azóta hallani lehetett, hogy néhány napja értekezleten jelentették be a létszámleépítést, és közölték, hogy a tévé vezetősége saját magán kezdi majd a spórolást, hogy a vállalat fennmaradhasson. 

Távozik továbbá Gulyás Ákos hírolvasó és Kádasi Csaba, a Látótér című műsor szerkesztője. Kádasi műsora meg is szűnik várhatóan.

Frissítés:

A legfrissebb információk szerint Kádasi Csaba marad a tévénél, de műsora megszűnik.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, az elbocsátott munkatársak között van Veiszer Alinda, Szöllősi Györgyi, Péterfi Judit műsorvezetők, D. Bányász Gergő belpolitikai főszerkesztő,  M. Kiss Csaba főszerkesztő és Pataky Enikő is. 

A Hír TV kedd délután adott ki  közleményt a leépítésről . A közlemény szerint a csatorna „a jelenlegi médiapiaci körülmények között”, a „hosszú távú, hatékony működésének fenntartása érdekében” döntött a csoportos létszámleépítésről.

A tulajdonos, Simicska Lajos a múlt héten zárta be az érdekeltségeibe tartozó médiavállalkozások közül a Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót, és már akkor tudni lehetett, hogy a Hír TV-nél is lesznek személyi változások, míg a Heti Válasznak új kiadót kell keresnie. Simicska médiapiaci visszavonulásáról és a múlt keddi döntésekről itt olvashat bővebben, ebben a cikkünkben írtunk a médiabirodalmának  tündökléséről és bukásárólebbenpedig nagyobb médiapiaci elemzést olvashat.

Rovatok