Index Vakbarát Hírportál

Magyar Hang néven folytatja a Magyar Nemzet

2018. május 3., csütörtök 13:50

Május 8-án újabb szamizdat számmal jelentkezik a választás után bezárt Magyar Nemzet, május 18-tól pedig hetilapként él tovább, írja a Zoom.hu

Május 8-tól kijövünk a nulladik számmal, a parlament előtti tüntetésen 20 ezer példányt árulunk majd, kézből. Május 18-tól pedig hetilapként, Magyar Hang néven élünk tovább”

– nyilatkozta a portálnak György Zsombor, a Magyar Nemzet utolsó főszerkesztő-helyettese. 

Április 10-én jelentették be, hogy Simicska Lajos úgy döntött, nem finanszírozza tovább a médiaportfóliójába tartozó Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót, a Hír TV pedig marad ugyan, de leépítések várhatóak. Nem sokkal később Ungár Péter LMP-s elnökségi tag bejelentkezett a Magyar Nemzetre, és közölte, hogy nemcsak a lapra, hanem a szintén felszámolásra ítélt Lánchíd Rádióra és a Heti Válaszra is ajánlatot tett. Csakhogy egyelőre sem neki, sem a szintén bejelentkező Milkovics Pálnak nem adták el a médiumokat, forrásaink szerint azért, mert a tulajdonos nem eladni, hanem bezárni akarja azokat.

„Épp most jövök a Magyar Postától, megegyeztünk, május 18-tól előfizetéssel szállítják az olvasókhoz, ennek díja 450 forint lesz. Az utcai áruspéldány pedig 500-ba kerül, péntekenként jelenünk majd meg” – mondta még a tervezett hetilapról György Zsombor. 

A törzscsapat 20-25 emberből áll majd, külsősökkel is számolnak, de mindenki a Magyar Nemzet volt munkatársa. Olyan ismertebb nevek is velük tartanak, mint Torkos Matild, Szerető Szabolcs, Lukács Csaba, Puzsér Róbert és Marabu. Első időszakban mindenki társadalmi munkában dolgozik majd a 24 oldalas újságon. Tematikája hasonló lesz, mint az egykor szombatonként megjelenő Magyar Nemzet Magazinnak, kicsit több közélettel és politikával.

A lapot az előző szamizdat számhoz hasonlóan Pozsonyban nyomják, mert Magyarországon nem találtak olyan céget, amelyik az ellehetetlenült piacon vállalta volna a feladatot. Az online felületükön egyelőre az előfizetésről lehet tájékozódni.

Rovatok