Index Vakbarát Hírportál

Mészáros Lőrinc 163 millióért csinál egy újabb újságot

2018. május 3., csütörtök 10:22

Óriási meglepetésre a Mészáros Lőrinc cége nyert azon a pályázaton, melyet a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. (KMTG) írt ki, és amin másnak eszébe sem jutott elindulni, csak a Mediaworksnek. A cég így szépen meg is nyerte a kulturális hetilap indítására szánt 163 milliós támogatást, írja a 444.hu.

Ahogy korábban megírtuk, a KMTG 40 alkalommal, 10 hónapon keresztül, alkalmanként 230 ezer példányban szeretne megjelentetni egy 8 oldalas, kortárs írók és költők irodalmi és képzőművészeti alkotásait bemutató kulturális kiadványt, méghozzá napi- vagy hetilapok mellékleteként.

A pályázati kritériumoknak leginkább a Mészáros-birodalomhoz tartozó médiacég, a Mediaworks Hungary Zrt. felelt meg. A melléklet számára meghatározott többféle kitételből a legárulkodóbb az volt, hogy a nem bulvár, de nem is háztartási profilú lapnak

az elmúlt 3 évben legalább mindösszesen 170.000 példány/1 alkalom mennyiségben, legalább 5 magyarországi megyében kell megjelennie, de a szerződéskötés feltételéül szabták, hogy a kiadványt legalább 9 megyében jelentessék meg.

A Mediaworks volt az egyetlen kiadó, amely mindhárom feltételnek eleget tudott tenni – köszönhetően annak, hogy mostanra Mészáros kezében van szinte a teljes vidéki lappiac. Arról, hogy hogyan foglalta el a vidéket a Fidesz médiagépezete, ebben a cikkben írtuk részletesebben.

Rovatok