Index Vakbarát Hírportál

Az Index újságírója kapta az áprilisi Minőségi Újságírásért díjat

2018. május 24., csütörtök 11:52

Stubnya Bence (Index) Kezdjünk el rettegni a lakáshitelektől? című cikke nyerte el az áprilisi Minőségi Újságírásért díjat. A cikk egy olyan témát dolgoz fel, ami tömegeket érint, az ingatlanpiaci összefüggéseket mégis kevesen látják át a szakértőkön kívül.

Stubnya Bence munkája azzal nyerte el a zsűri tetszését, hogy egy fontos gazdasági jelenségre, a közeljövő egyik potenciális gazdasági problémájára hívta fel a figyelmet alapos, mégis közérthető módon.

A zsűri két másik munkát is kiemelt a beérkezett jelölések közül. Bátorfy Attila Átlátszón megjelent cikke a választások utáni két leggyakoribb alapállítást – a magyar sajtó nem ismeri a vidéket; a sajtó nem tudja eljuttatni vidékre a fideszes botrányok hírét – járja körül és cáfolja részletesen.

Kiemelt munkának találta még a zsűri Bolcsó Dániel (Index) GDPR-ról szóló cikkét. A Gigabírság, félelem és kapkodás: új korszak kezdődik az adatvédelemben című cikkhez hasonló alapos, összeszedett anyag kevés jelent meg a sokakat foglalkoztató témában.

Rovatok