Index Vakbarát Hírportál

Cseke Eszter és Lackfi János is kiáll a Heti Válaszért

2018. június 18., hétfő 13:23

Borókai Gábor június 7-i vezércikkében tudatta az olvasókkal, hogy a Heti Válasz a hónap közepétől csak digitális formában jelenik meg, majd Sólyom László volt köztársasági elnök múlt héten publicisztikában állt ki szerkesztőség mellett. Most újabb 13 ismert ember, művészek és tudósok állnak ki az újságért: Jankovics Marcell rajzfilmrendező, Hodász András katolikus pap, Feledy Péter televíziós újságíró, Lackfi János író, költő, Skrabski Fruzsina dokumentumfilmes, Szörényi Levente zeneszerző, Őrfi József építész, Tátrai Tibor gitáros, Cseke Eszter és S. Takács András dokumentumfilmesek (On the Spot), Csukás István író, Szarvas József színművész, Stefano Bottoni történész.

„Április 10-én derült ki, hogy korábbi tulajdonosai eladnák lapunkat. Két hónapon át folytattunk intenzív tárgyalásokat itthoni és külföldi befektetőjelöltekkel, sikertelenül. Előbb a kormányzati üzenetekből gyorsan értő magyar vállalkozások fordultak le a tárgyalásokról, majd a külföldi kapcsolatunk menedzselte amerikai is. A szerkesztőség – ahogy az elmúlt 17 évben, úgy a magunk mögött hagyott hónapokban is – ragaszkodott a polgári értékekhez. Második legkeresettebb országos politikai hetilapként és a legnagyobb példányszámú konzervatív lapként bízunk benne, hogy folytathatjuk" – írják a Válasz.hu-n.

A főszerkesztő azt is bevallotta: 2015-ben, miután a lap tulajdonosa összeveszett Orbán Viktor miniszterelnökkel, és gecinek nevezte őt, kormányközeli körök arra biztatták a lap szerkesztőségét, hogy távozzanak a kegyvesztett Simicska köréből, és alapítsanak kormányközeli újságot, amire „gáláns ajánlatot” is tettek.

Ne maradjon le semmiről!

Rovatok