Index Vakbarát Hírportál

Távozik Murányi András, a Zoom.hu hírigazgatója

2018. augusztus 1., szerda 11:30

Zajlik az élet a magyar médiaiparban, felállt három tévés az N1TV-nél, a Hír TV-nél éppen tart az át(vissza)rendeződés, és a a Zoom.hu hírigazgatója is elköszönt. Murányi András 25 éve dolgozik újságíróként, ebből 15 évet a Népszabadságnál élt meg, melynek utolsó főszerkesztője volt a lap 2016-os bezárásakor.

A Zoom.hu portált kiadó STRAT-POL Kft. ügyvezetője, Tarjányi Péter, a Kreatívnak azt nyilatkozta, hogy Murányinak nem lesz utódja, távozásával megszűnik a hírigazgatói poszt, amit eleve neki kreáltak még tavaly, amikor úgy tűnt, a portfólió a vidéki nyomtatott sajtóban és a rádióban bővülhet. Aztán nem bővült, mert nem volt hová (a Fidesz-közeli médiabirodalom építse közben elfogytak a termékek, és Tarjányinak pont nem jutott már). 

A kiadó, mondta Tarjányi, így főleg a Zoom.hu-ra koncentrál a továbbiakban, ahová újabb újságírókat vesznek majd fel. 

Murányi András az Indexnek megerősítette, hogy távozott, szerinte

jó hangulatú beszélgetést folytattunk ma reggel, majd közös megegyezéssel távoztam.

A portálhoz Tarjányi valóban egy olyan szerepkörbe vitte oda, ami túlmutatott a Zoom jelenlegi állapotán, majd amikor ezek a tervek dugába dőltek, a főszerkesztő Kustánczi Norbert kérésére az operatív, napi munkában is részt vett, „effektíve szerkesztőként", amiről azt mondta, kifejezetten élvezte, mert nem egy tétlen típus. 

Aztán egy ponton a cégnek is van egy elképzelése, és ha ez találkozik az ember sajátjával, akkor minden rendben, ha meg nem, akkor nem találkozik, és annak vannak folyományai.

A folytatásról azt mondta, ha kapna megfelelő ajánlatot, akkor maradna a médiában, ha nem, akkor szívesen kipróbálja magát azon kívül is.

Rovatok