Index Vakbarát Hírportál

Sóval hintik be a Heti Válasz hűlt helyét

2018. szeptember 5., szerda 13:10

Múlt csütörtökön vált biztossá, hogy a nyomtatott Heti Válasz, majd a rendelkezésünkre álló digitális és online csatornák után magát a lapkiadó kft.-t is felszámolják. A megszűnés ezzel véglegessé és visszafordíthatatlanná vált"

- jelentette be közleményében a Heti Válasz egykori szerkesztősége, majdnem napra pontosan egy hónappal az után, hogy ügyvezetőváltásra hivatkozva megszüntették a valasz.hu-t is, ahol eddig a nyomtatott Heti Válasz megszűnése után is megjelenhettek cikkek.

Simicska Lajos a Fidesz újabb kétharmados győzelmét hozó választás után azonnal bejelentette, megszünteti a tulajdonában álló Magyar Nemzetet és Lánchíd Rádiót, leépítésekbe kezd a Hír TV-nél, a Heti Válasz pedig csak akkor működhet tovább, ha talál magának egy befektetőt. De a lehetséges vevő, miután rájött, hogy a magyar "piaci" helyzetben - amelyet teljesen irracionálissá tesznek a kormány által megvásárolt hirdetési felületek - a lapot nem lehet nyereségesen üzemeltetni, visszakozott. Azóta a Hír TV-t is átvette a kormány köre; ezt és a többi hasonló ügyet itt foglaltuk össze:

Stumpf András, a lap egykori munkatársa a Facebookon búcsúzott az olvasóktól:

Búcsúféle ez a levél. Hogy időleges vagy végleges, az idő dönti el. Ami bizonyos: Heti Válasz-formánkat végleg elvesztettük. (...) A bevételi forrásaitól teljesen megfosztott cég sem a hitelezők, sem a munkatársak, sem pedig az olvasók felé nem tudja teljesíteni, amit vállalt. A minap kiderült: a társaságot felszámolják. Noha mi magunk is kárvallottjai vagyunk ennek a helyzetnek, jelezni szeretnénk: leginkább az olvasóinknak okozott veszteség bánt bennünket.

Ne maradjon le semmiről!

Rovatok