Index Vakbarát Hírportál

Médiatanács: Nem számít reklámnak a 2Rule kitűző viselése a köztévén

2018. szeptember 6., csütörtök 17:11

Nem számít burkolt reklámnak, hogy a köztévé műsorvezetője 2Rule-logós kitűzőt viselt adásban, erre a megállapításra jutott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a 24.hu híre szerint.  Az M4 Sport Góóól!2 című műsorában a műsorvezető, Molnár Mátyás a Mészáros Lőrinc-féle 2rule sportszermárka logóját ábrázoló kitűzőt viselt a zakóján. Ezt követően az LMP-s Turcsán Szabolcs burkolt reklámozás miatt panaszt tett az NMHH-nál.

A Médiatanács megállapította, hogy a jelvény szerkesztett műsorban jelent meg, de azon a sportszermárka logója – a kitűző mérete és a fémlapocskáról visszaverődő fény miatt – nem volt egyértelműen kivehető - írják a hosszú indoklásban. Így szerintük alaptalan volt Turcsán Szabolcs panasza, mert

a márkajelzés akkor sem volt kivehető, azonosítható, amikor a kamera teljes képernyőn a műsorvezetőt mutatta, a logó kizárólag technika segítségével volt azonosítható.

Az MTVA-val kötött megállapodásban  azonban az áll, hogy az MTVA vállalta, hogy termékelhelyezéseket eszközöl műsoraiban, de a 2Rule-t forgalmazó Magyar Sportmárka Zrt. nem fizet pénzt ezért az MTVA-nak, hanem barterban oldják meg az üzletet. Kérdés, hogy akkor a termékelhelyezés sikeres volt-e?

Rovatok