Index Vakbarát Hírportál

Fábry a köztévében hívta fasiszta jellegűnek az M1-et, az Echót és a Hír TV-t

2018. november 25., vasárnap 13:24

Meglehetősen meredek felvételre bukkant a 168 Óra. A magát közismerten jobboldalinak valló Fábry Sándor a saját műsorában beszélt arról a Duna TV-n november 22-én, hogy jelenleg három fasiszta jellegű kormánypárti televízió van, és ez az M1, az Echo TV és a Hír TV. Szó szerint az alábbi hangzik el az adásban 6 perc 28-tól (a 444 külön ki is vágta a jelenetet):

Jaj, ha már a média. Szóval komolyan mondom. Tényleg. Most ugye, hogy van ez, hogy M1 meg Echo TV meg HírTV, három fasiszta jellegű kormánypárti televízió van, és van úgy, hogy egy este mind a három helyen elcsípem Kovács kormányszóvivőt, például. És akkor kattintgatsz, hogy kicsit menekülnél, és akkor itt is Kovács, ott is Kovács vagy a rosszabbik változat, Bakondi

Ez itt a vágott felvétel, de a teljes adás megtekinthető a Médiaklikken:

A hír egyébként pont egy olyan napon jelent meg, amikor kiderült, hogy a köztévé híradója már a saját riportjait is hamisítja, hogy uszítóbb hangvételűek legyen, illetve szintén ma derült ki, hogy Kovács Zoltán szóvivőt Hollik István váltja ebben a pozícióban.

Fábry kirohanása azért is érdekes, mert mégis csak a közmédiához tartozó Duna TV-n szidja az M1 híradót, illetve Orbán Viktor oligarchájának, Mészáros Lőrincnek a tévéjét, de ez lehet már valami olyan rejtett kis csatája a nagy kultúrháborúnak, amelynek részeként korábban Orbán a helyi Fábrynak nevezte a szlovén miniszterelnököt. Egyébként Fábry már tavaly is élesen kritizálta az Orbán-kormányt a Blikknek adott interjújában.

Rovatok