Index Vakbarát Hírportál

Lemondott a Jobbik hírportáljának főszerkesztője

2018. november 30., péntek 09:26

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Lemondott a Jobbik hírportáljának főszerkesztője

A hatvannégy vármegyés Magvasi Adrián tizenkét évig dolgozott az Alfahírnél.

44 · Nov 30, 2018 09:26am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Lemondott az Alfahír főszerkesztői tisztségéről Magvasi Adrián, a Jobbik egykori képviselőjelöltje. Az ezt bejelentő rövid közleményében nem indokolta a döntését. Mindössze ennyi olvasható a portálon: 

Mától már nem vagyok az Alfahír főszerkesztője, a szerkesztőség tagja. Ezúton is köszönetet mondok azon szerkesztőtársaimnak, bajtársaimnak, barátaimnak, akik velem együtt küzdöttek az elmúlt években. Hálával tartozom mindazoknak, akikkel elképesztő ellenszélben, kereszttűzben építkeztünk, napról napra a semmiből teremtettünk. Büszke vagyok rájuk. Valamint búcsúzom az olvasóinktól is, akik minket választottak az egyre reménytelenebb hazai médiaviszonyok között. Négy és fél év után egy újabb korszak zárult le az életemben.

Magvasi Adrián 2003 óta tagja a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomnak, 2006-tól 2016-ig elnökségi tag is volt. 2012-től a parlamenti ciklus végéig a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési asszisztenseként dolgozott. 2014-ben Vona Gábor felkérte, hogy induljon az európai parlamenti választásokon a Jobbik jelöltjeként, 2015-ben a XIII. kerületi önkormányzati választáson a Jobbik jelöltje volt, majd 2016-tól a Jobbik választókerületi elnöke volt a budapesti 7. sz. országgyűlési egyéni választókerületben (XIII. kerület). A 2018-as országgyűlési választásokon ugyanitt a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje volt.

2006 óta dolgozik a párthoz közeli médiában: először a „nemzeti radikális" Szent Korona Rádióban, írt a Magyar Jelenbe, dolgozott a Rock FM-nél, írt a Jobbik lapjába, a Barikádba, állandó vendége volt a Hír TV Főszerkesztők klubja és Szamizdat című műsorainak.

2014 óta volt az Alfahír főszerkesztője.

Noha korántsem valószínű, hogy összefüggne a két ügy, mégis feltűnő, hogy döntését néhány órával azután tette közzé, hogy felállt a Fidesz Központi Tájékoztatási Hivatala, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány.

Ne maradjon le semmiről!

Rovatok