Index Vakbarát Hírportál

Trump nagy elégedettségére megszűnik a The Weekly Standard hetilap

2018. december 16., vasárnap 21:18

Megszűnik a neokonzervatívok szócsöveként számon tartott The Weekly Standard című amerikai hetilap, közölte az MTI a tulajdonos Clarity médiacsoport hét végi bejelentése alapján. A hetilapot december 17-én, hétfőn adják ki utoljára.

A The Weekly Standard megszűnésére Donald Trump amerikai elnök is reagált Twitteren, azt írta, elégedettséggel tölti el, hogy a „fellengzős és tisztességtelen Weekly Standard, amelyet a bukott jós, Bill Kristol irányított (akinek másokhoz hasonlóan soha nem volt fogalma a dolgokról) simán  tönkrement, és kiszorult az üzletből. Nyugodjék békében.”

A lapot William Kristol és Fred Barnes alapította 1995-ben. George W. Bush elnöksége idején viszonylag befolyásos médiummá vált – harcias publicisztikában üdvözölte Irak amerikai lerohanását, Donald Trump elnöksége idején azonban már nem szimpatizált a republikánus adminisztrációval. Kristol a 2016-os elnökválasztási folyamat idején a Soha Trumpot néven ismertté vált, majd meg is szűnt Trump-ellenes mozgalom egyik legismertebb arca volt.

Öt évvel ezelőtt a lap még több mint 100 ezer példányban kelt el, 2016-tól – Donald Trump elnökké választásának idejétől – azonban folyamatosan csökkent a példányszám. Azóta próbáltak új tulajdonost keresni, majd a Clarity közölte, nem tudják eladni a lapot, ezért bezárják.

Rovatok