Index Vakbarát Hírportál

Egy brit bulvárlap meghamisította Dwayne Johnson nyilatkozatát

2019. január 14., hétfő 13:25

Úgy néz ki, hogy Ennio Morricone interjúja után itt egy másik sajtóbotrány, amelyben rosszul idéztek egy ismert közszereplőt. Tavaly novemberben az egész nemzetközi sajtót bejárta, hogy Ennio Morricone szerint Quentin Tarantino egy kretén. Később kiderült, hogy a német Playboy rosszul idézte az olasz zeneszerzőt, és elismerték a hibájukat. Most hasonló történt Dwayne Johnsonnal is.

A színészt a brit Daily Star bulvárlap rakta címlapra azzal, hogy

a szikla leszámol a hópihékkel.

A napilap azt állította egy interjúra hivatkozva, hogy a színész kikelt a millenniumi nemzedék ellen, akik szerinte csak hátráltatják az emberiséget. Azt is idézték tőle, hogy "ha nem értesz egyet ennek a korosztálynak a tagjaival, akkor rögtön sértve érzik magukat, és annak idején nem az ilyen viselkedésért küzdött megannyi nagy férfi és nő". 

A cikket szépen átvette a világsajtó, mire Johnson a lehető legtöbb felületen jelezte, hogy az írás 100%-ban kitaláció, ő ilyet sohasem mondott, és a cikk később el is tűnt a Daily Star honlapjáról. Az eset azért különösen kellemetlen, mert a "hópihézés" az amerikai szélsőjobb egyik kedvelt retorikai eleme, és úgy hamisították meg Johnson szavait, mintha csak egy Trump-rajongótól idéztek volna.

Johnson most feltöltött egy újabb videót az ügyben, amelyben ismét leszögezi, hogy az egész interjú puszta kitaláció, és még egyszer szeretné elmondani az érintett korosztálynak, hogy nem ezt gondolja, és ilyeneket nem mondott.

Rovatok