Index Vakbarát Hírportál

Távozik a Comedy Central regionális programigazgatója

2019. január 17., csütörtök 20:10

Kabai Zoltán közös megegyezéssel hagyja ott a 18-34 éves korosztályban harmadik legnézettebb tévének számító csatornát.

Kabai Zoltán 2015 óta irányította a Comedy Centralt itthon és a régióban. Négy évvel azután került a csatornához, hogy Bartosz Witak került a Viacom regionális igazgatói posztjára. Witak 2014-ben az Indexnek azt modta, hogy a cég hosszú távú célja, hogy a Viacom legyen a harmadik legnagyobb piaci szereplő, egyben a második legerősebb kábelportfólió Magyarországon.

Ezt egyébként tavaly áprilisra sikerült elérniük, amikor 7,56%-os közönségaránnyal azt RTL és a TV2 mögött harmadikok lettek - 2014-ben 4,8%-on álltak.

Witak tavaly októberben távozott a Viacomtól. A portfólió egyik legjobban teljesítő csatornája a Comedy Central, ami a 18-49-es korosztályban az 5. legnézettebb magyar nyelvű csatornának számít, 18-34-ben pedig a 3. Kabai az AMC-től érkezett a Viacomhoz, azt megelőzően a Viasat6 channel managere, azaz főszerkesztője volt, szóval elég jól ismeri a magyar kábeltévés piacot.

A távozása egyrészt meglepő, mert a Comedy Central nagyszerűen teljesít, és hamarosan egy olyan műsorral jelentkeznek, amihez hasonló régóta nincs a piacon, viszont valahol meg várható is volt, hiszen Kabai Witak emberének számított, és úgy tudni, más elveket vall a tévézésről mint a Witak helyére kinevezett  Elena Balmont.

Ő arról az orosz piacról neveztek ki a regionális igazgatói posztra, ahol a Viacom csatornáinak nézettségét nem is mérik, (illetve másképpen mérik, mint a Nielsen a magyar csatornákat) a reklámidejük értékesítéséből származó bevételük pedig korántsem olyan jelentős, mint itthon. Kabai Zoltán a távozásával kapcsolatos infónkat megerősítette, és ezt a közleményt juttatta el az Indexhez:

Nagy megtiszteltetés volt számomra a Viacomnál dolgozni az elmúlt évek során. Örömmel tölt el, hogy a magyar Comedy Central nőtt relative a legnagyobb nézettségű Comedy csatornává a világon, hogy részt vehettem a lengyel csatornák életében és hogy a román és a cseh Comedy Centralt is elindítottuk, a sok kisebb csatornáról nem is beszélve. Emellett majdnem ezer órányi standupot, a Tömény Történelem sorozatot és más saját gyártású produkciót, rengeteg rövidfilmet is készítettünk 5 országban. Fantasztikus utazás volt.

Rovatok