Index Vakbarát Hírportál

Női főszereplőkkel készül a brit kultsorozat amerikai változata

2019. május 27., hétfő 15:17

Az FX csatorna dolgozik a Peep Show című brit kultsorozat amerikai változatán, most női főszereplőkkel, derül ki abból az esszéből, amit az eredeti sorozat egyik alkotója, Sam Bain publikált a Guardianre.

A Peep Show két lakótársról szól, egy szociális fóbiás biztosítási ügynökről, és egy munkanélküli egyetemi haverjáról. A Peep Show attól volt különleges, hogy szinte mindent valamelyik főszereplő szemszögéből láttunk, és gyakran hallhattuk a gondolataikat is, egyfajta narrációként. Kilenc évad készült 13 év alatt, de a brit szokásokhoz híven minden évad csak 6 részből állt. A főszerepeket David Mitchell, Robert Webb, és az idén Oscar-díjat nyerő Olivia Colman játszották.

A sorozatnak nem először állnának neki az Egyesült Államokban, az FX a negyedik csatorna, ami megpróbálkozik az adaptációval a Starz, a Fox, és a Spike után. 2005-ben elkészült egy pilotepizód, amiben a későbbi Agymenők egyik főszereplője, Johnny Galecki játszott, de abból sem lett semmi, a pilot - borzasztó minőségen - teljes hosszúságában fenn van a Youtube-on. Nem ez az egyetlen brit sorozat, aminek elhasalt az amerikai adaptációja, a Spaced, az IT Crowd, és az Inbetweeners is hasonló sorsra jutott.

A Peep Show amerikai változatát Karey Dornetto írja, aki többek között Az ítélet: család, Portlandia és Balfékek című sorozatokon dolgozott már korábban. Egyelőre mást nem tudni a projektről.

Az eredeti sorozatot Magyarországon a Netflixen lehet nézni.

Rovatok