Index Vakbarát Hírportál

Világháborús sorozat készült Helen Hunttal és Sean Beannel

2019. november 7., csütörtök 13:42

Lángoló világ címmel készült sorozat a többszörös díjnyertes író, Peter Bowker forgatókönyve alapján a II. világháborúról. A sorozatban olyan sztárok szerepelnek, mint az Oscar-díjas Helen Hunt (Lesz ez még így se!), az Emmy- és BAFTA-díjas Sean Bean (Trónok harca), valamint az Oscar-jelölt és Laurence Olivier-díjas Lesley Manville (Fantomszál).

A több szálon futó dráma hétköznapi emberek életén keresztül mutatja be a történelem egyik legsötétebb korszakát. Miközben nyomon követhetjük az egyes országok – Nagy-Britannia, Lengyelország, Franciaország, Németország és az Egyesült Államok – karaktereinek egymásba fonódó sorsát, a konfliktust is minden oldalról megismerhetjük. 

A sorozat hősei között olyan alakok vannak, mint Harry, a fiatal varsói fordító, aki nácikkal folytatott tárgyalásokba keveredik, miközben lengyel szeretőjét próbálja kicsempészni az országból. Lois, aki otthon vár a fiúra és egy új élet kezdetére. Nancy, az amerikai háborús tudósító vagy a berlini Rossler család, akik aggódnak katona fiúkért, miközben próbálják a náci rezsim figyelmét elterelni másik, beteg gyermekükről.

A Lángoló világ Magyarországon november 10-én kezdődik az Epic Drama csatornán.

Rovatok