Index Vakbarát Hírportál

Baló Györgyről nevezte el hírstúdióját az RTL Klub

2020. január 9., csütörtök 12:05

Mostantól a Baló György Hírstúdióból köszöntik az RTL Klub Híradójának arcai a nézőket, január 8-tól, szerdától, ugyanis a tavaly márciusban elhunyt televíziós újságíró, szerkesztő-riporter nevét viseli az RTL Klub hírstúdiója.

Baló György emlékét a stúdió előterében szerdától egy portréfotó és egy emléktábla őrzi, utóbbin egy a tévéstől származó idézet olvasható: "Demokrácia hosszabb távon nem létezhet... informált és tudatos állampolgárok nélkül."

Az RTL Klub híre szerint az emléktábla szerdai leleplezésén a tévés ikon lányai, valamint egykori munkatársai is részt vettek.

Egy éve Baló György ebben a stúdióban jelentette be: pihenésre és orvosi kezelésre van szüksége, ezért saját kérésére szüneteltetjük a Magyarul Balóval adásait. Ma már tudjuk: a műsor ugyan végleg szünetre ment, de ő mindig velünk lesz

– mondta Kotroczó Róbert, az RTL Magyarország hírigazgatója.

Az RTL Klub híradója mellett szintén ebből a stúdióból jelentkezik be minden hétköznap este a Fókusz két műsorvezetője, innen tájékoztatják a nézőket a várható időjárásról, és itt készül a Fókusz Plusz, a Portré, valamint a XXI. század című műsor is.

A televíziós szerkesztő, műsorvezető, a köztévé volt kulturális igazgatója, Pulitzer- és Prima Primissima díjas újságíró 71 éves korában, hosszú betegség után hunyt el tavaly márciusban. Temetésén egykori kollégái, barátai mondtak beszédet.

Rovatok