Index Vakbarát Hírportál

Nőkre és Sandersre tett megjegyzései után távozik az amerikai hírtévék veteránja

2020. március 3., kedd 07:49

Távozik az amerikai hírtelevíziózás egyik nagy öregje, Jimmy Carter elnök egykori beszédírója, miután gyors egymásutánban kétszer is bocsánatot kellett kérnie megjegyzéseiért. A 74 éves Chris Matthews hétfőn jelentette be, hogy az MSNBC-n futó Monday's Hardball műsora volt az utolsó - írta a BBC.

Sanders és a nácik

A múlt héten tett egy esetlen megjegyzést arról, hogyan is érzi magát a Demokrata Párt elitje Bernie Sanders győzelmei miatt az előválasztáson. (Még Dél-Karolina előtt, ahol az előtte gyengén szereplő Joe Biden magára talált, bár a lényeg épp most jön a szuperkeddel.)

Matthews a francia hadsereg 1940-es összeomlása után uralkodó enerváltsághoz hasonlította a Demokrata Párt helyzetét, ami azért meredek analógia azzal a Bernie Sandersszel kapcsolatban, akinek legtöbb felmenője gázkamrában végezte.

Matthews bocsánatot kért ezután elismerve, hogy ezt jobban át kellett volna gondolnia.

És egy régebbi kellemetlen bók

Aztán jött a GQ-ban Laura Bassett újságíró visszaemlékezése 2016-ról, amikor vendége volt Matthews műsorának. A sminkszobában ült, amikor a műsorvezető belépve azt mondta: „Hogy lehet, hogy eddig nem szerettem magába?"

Aztán a sminkesnek még rátett egy lapáttal: „Folytassa tovább, és biztosan beleszeretek.” Bassett azt mondta, nem tudott mást tenni, mint zavartan nevetni. Másik alkalommal Matthews odaállt elé, nézte Bassett piros ruháját, ezt kérdezve: Randira készül?

Korábban Sarah Palin dicsérte azzal, hogy vonzóbb elnökjelölt nem is lehetne, 2016-ban pedig Melania Trump modelljárásáról áradozott hallhatóan.

„Voltak olyan bókjaim, nők megjelenését illetően, amelyekről sok férfi, magamat is beleértve azt gondolhatja, hogy rendben van, pedig nincs rendben” – mondta búcsúzóul Matthews utolsó műsorának napján. 

Rovatok