Index Vakbarát Hírportál

A TV2 korábbi programigazgatója szabja majd fazonra a Life és Ozone televíziókat

2020. május 11., hétfő 11:26

Hajdú Péter mától, azaz május 11-től veszi át a Life- és Ozone televíziót működtető Media Vivantis Zrt. vezérigazgatói teendőit, írtuk május 6-án. A cég tulajdonosa Mészáros Lőrinc felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix, aki az Echo és Hír TV-k összeolvadása után vette át az eredetileg az Origónál elindított két tévét.

Információink szerint Hajdú Péter nem sokat vár a beígért szerkezet átalakításokkal. Úgy tudjuk, a két tévét jelenleg kilencven munkatárssal működtetik, ami rettentő sok, úgy meg különösen, hogy a KESMA azaz a kormányközeli médiaernyő alatt működő két tévéből a Ozone közel 60%-os lefedettséggel is csak 0,2%-os közönségarányt hoz a teljes lakosságban, egész napra vetítve, és a Life sem muzsikál sokkal jobban a maga 0,28 százalékával.

Az Index úgy tudja, György Bence, az eddig programigazgató, kereskedelmi igazgatóként folytatja tovább, a programmingért pedig az a Kiss Péter felel majd, aki 2009 augusztusától 2013 augusztusáig volt a TV2 programigazgatója. A dolog pikantériája, hogy Kiss Péter kirúgása után nem sokkal György Bence került a TV2 programigazgatói székébe, ahonnan 2014-ben menesztették. 

Kiss Péter 2003 júniusában csatlakozott a TV2 akkoriban kizárólagos gyártójához, az Interaktív Kft.-hez felelős szerkesztőként, majd 2004 januárjától a Jóban Rosszban fejlesztésén és elindításán dolgozott, melynek mintegy három évig volt producere. 2007–2009 között az akkor már a ProSiebenSat1 cégcsoport tulajdonában álló Interaktív Kft. ügyvezetője lett, 2009 augusztusában nevezték ki a TV2-csoport programigazgatójává. A TV2 jelenlegi kábelportfóliójának alapköveit, azaz a FEM3, a PRO4 és SuperTV2 csatornákat az ő irányítása alatt indították el.

A tapasztalt szakember érkezése az jelzi, hogy a KESMA valóban akar valamit kezdeni a két tévével. Hogy aztán hova pozícionálják át őket, az kérdéses, mindenesetre a cégtől kiszivárgó információk szerint a Life lesz az, ami nagyobb változásokon megy át.

Rovatok