Index Vakbarát Hírportál

Költségvetési csalás miatt vádat emeltek Hajdú Péter korábbi cégénél

2020. június 12., péntek 19:08 | aznap frissítve

A Fővárosi Főügyészség és a Fővárosi Törvényszék is megerősítette a Magyar Hangnak, hogy eredményesen zárult le a négy évig tartó nyomozás Hajdú Péter műsorvezető és producer korábbi cégénél, a Frizbi Entertainment Kft.-nél,

és június elején az ügyben „két férfival és egy nővel szemben“ vádat emeltek.

A „közéleti szereplők személyiségi jogainak védelme érdekében” azt a hatóságok nem árulták el a lapnak, hogy maga Hajdú a vádlottak között van-e.

Az ügy 2016 tavaszán kezdődött, amikor a NAV emberei nyomozást indítottak az akkor még Hajdú Péter vezette vállalkozásnál. A nyomozás lezárását követően benyújtott vádirat súlyos, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalásról és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásáról szól.

A vádlottak áfát csaltak, 0 és 500 millió forint közötti összegben károsították meg a magyar államot. A büntetési tétel ebben az esetben öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés lehet. A konkrét összegre az adóhatóság áprilisban nyilvánosságra hozott friss tartozói szégyenlistájából lehet következtetni. Ezen ugyanis a Frizbi Entertainment Kft. „előkelő” helyen szerepel, mivel a 494 milliós adóhiány mellett még 314 millió forint bírságot is megállapítottak, így a teljes tartozás 800 millió forint felett van.

Hajdú Péter a nyomozás megindulása után néhány hónappal megvált a cégben viselt tisztségétől és tulajdonától, egy ukrán állampolgárságú magyar nő lett a Frizbi Entertainmentnél az ügyvezető, és egyben – cégén keresztül – a tulajdonos. A Kárpátalján élő nő a Borsnak elárulta, hogy nem ismeri Hajdú Pétert, soha nem találkozott vele, soha nem volt közös cégük. A nő egyébként nem tűnt médiavállalkozónak, meglehetősen szerény körülmények között él, idénymunkából tartja fenn magát. A messziről bűzlő üzleti modellt ebben a cikkben mutattuk be.

Hajdú egyébként pont május elején került a Mészáros Lőrinc felesége nevén lévő tévécsatornák, a Life TV és az Ozone TV vezérigazgatói székébe

Rovatok